Astfel, în cadrul cercetărilor demarate de către ofiţerii de urmărire penală şi de investigaţii speciale ai Serviciului Vamal, în comun cu procurorii PCCOCS, s-a stabilit implicarea angajaților vizați în schema de contrabandă cu țigarete, prin facilitarea trecererii peste frontiera vamală a bunurilor de contrabandă, disimulate în locurile special amenajate din autocamioanele care transportau mărfuri în România.

Toți trei au fost reținuți de către ofițerii de urmărire penală ai Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS, fiind dispusă suspendarea din funcție a acestora pe perioada desfășurării urmăririi penale.

Serviciul Vamal relansează apelul către cetățeni de a sesiza autoritatea vamală despre eventualele scheme infracționale sau abuzuri cu implicarea colaboratorilor vamali, fiind garantată confidențialitatea identității persoanei care depune denunțul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!