Shor îi dă replică lui Sturza: Ion, credeam că sunteți un prinț

Shor îi dă replică lui Sturza: Ion, credeam că sunteți un prinț

„Ion, credeam că sunteți prinț, dar până la urmă nu sunteți decât un mic comerciant ordinar. Nu este bine să numeri banii altora.” Este replica primarului de Orhei, Ilan Shor, dată fostului premier al Republicii Moldova Ion Sturza, care a contabilizat, într-o postare pe contul său de Facebook, cheltuielile pe concertele dedicate Zilei Independenței din Bălți, Orhei și Chișinău. 

„Cu pedantismul și scrupulozitatea specifice unui mic comerciant, numărați câte pensii ar fi putut fi plătite, dacă, în special în Orhei, Ziua Independenței nu ar fi fost sărbătorită cu atâta fast. Chiar credeți că aveți dreptul să vorbiți despre pensii? În perioadă rușinoasă pentru țara noastră, când vă aflați la conducerea guvernului, pensiile nu erau plătite luni întregi. Sincer, am obosit să tot amintesc despre galoșii pe care sărmanii oamenii îi primeau în loc de pensii. Dar, mă tot impuneți să o fac. Deci, încă o dată. O persoană care, aflându-se în funcția de prim ministru, nu a plătit pensiile oamenilor luni întregi, iar atunci când le-a plătit, oamenii au primit galoși, crupe și macaroane cu termenul expirat, nu are dreptul moral să speculeze pe tema pensiilor. Comerciantul însă poate să o facă. Micul comerciant este din speță un speculator și memoria lui este scurtă: astăzi a înșelat pe cineva, mâine a și uitat. Altfel nici nu se poate, în caz contrar îl va tortura conștiința”, mai adaugă Shor.

În mesajul său, edilul a ținut să enumere realizările și investițiile făcute în ultima perioadă la Orhei, menționând că locuitorii au meritat din plin sărbătoarea.

Publicitate

„Credeți-mă pe cuvânt, Ion, toți cei din Orhei au muncit mult și din greu. Orhei și-a meritat sărbătoarea. Mai mult ca atât, cei din Orhei precum muncesc, așa și se odihnesc. Mai ales când este vorba de sărbătoarea principală a țării - Ziua Independenței. Nu considerați Moldova o țară demnă de independență? Credeți că „proiectul” a eșuat? Noi, cei din Orhei, suntem de altă părere! Noi ne iubim țara. Spre deosebire de dumneavoastră, Ion, care nu vă iubiți decât banii și numărați banii altora. Așa cum o fac micii comercianți. Recent ați fost întrebat, Ion, de ce, fiind multimilionar, nu investiți în economia Republicii Moldova. Ați răspuns sincer că nu vă interesează, ca investitor. Ați afirmat că piața este prea mică pentru dumneavoastră. Ați răspuns într-un mod caracteristic micilor comercianți, care caută să obțină interes și profit din orice, chiar și atunci când este vorba de Patrie. Așa că nu sunteți persoana care să judece despre cum ar trebui să sărbătorească Ziua Independenței oamenii, care fac investiții în Moldova nu pentru a obține profit personal, ci care pur și simplu își iubesc țara.

Și ultima. V-am rugat deja: nu îmi atingeți soția. Atingeți-vă propria soție. Îndepliniți-vă, cum s-ar spune, datoria conjugală. Pentru un personaj fără simț de datorie patriotică, este o sublimare absolut rezonabilă”, a conchis primarul de Orhei.

Amintim că potrivit calculelor făcute de Ion Sturza, manifestațiile organizate de Ziua Independenței la Orhei au costat circa 35 de mii de euro.

„Show aviatic - 10 000 euro, Carlas Dreams - 10 000. Raiburg, Dani (cu tot cu telefonul mobil), Istrati, formația Catharsis, cârnăciori, bere, lumină la biserică, încă vreo 10 000. Jasmin, muncă patriotică. PR pe toate canalele de TV, încă 5000. În total - 35 000 euro, că nu în LEI a furat MILIARDUL...”, a scris Sturza.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal