„Poporul deține o putere enormă în mâinile sale”. PAS și PPDA îndeamnă cetățenii la protest

„Poporul deține o putere enormă în mâinile sale”. PAS și PPDA îndeamnă cetățenii la protest

Următorul protest antiguvernamental de amploare al partidelor de opoziție PAS și PPDA va avea loc pe data de 17 septembrie, la 11:00, în scuarul Parlamentului Republicii Moldova. Reprezentanții partidelor „Acțiune și Solidaritate” și Platforma „Demnitate și Adevăr” au făcut, în cadrul unei conferințe de presă, un apel către cetățeni, pe care îi îndeamnă să vină într-un număr cât mai mare la manifestație.

Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, moldovenii „vor fi condamnați la sărăcie pentru mulți ani înainte” dacă, la alegerile parlamentare, actuala guvernare reușește să-și mențină puterea, și a îndemnat locuitorii municipiului Chișinău să profite de faptul că nu pot fi împiedicați de guvernare să ajungă la protest,și să fie prezenți pe 17 septembrie în fața Legislativului.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a făcut apel la unitate.

Publicitate

„Îndemn toți cetățenii R. Moldova, indiferent de locul unde se află, să vină la protest împotriva celor care „au capturat justiția, mass-media și ne-au furat rezervele valutare”.

„Doar cu o societate consolidată, cu oameni deșteptați, care vor un vitor mai bun la ei acasă, putem face față situației dramatice în care ne aflăm astăzi datorită acestei guvernări antipopulare. Doar împreună putem edifica un stat de drept”

Autor:

Politicianul a făcut un ultim apel către postul public de televiziune Moldova 1. „Să difuzeze apelul nostru de astăzi, pentru că instituțiile publice sunt plătite din banii contribuabililor moldoveni. Nu vă bateți joc”.

Prezent la conferința de presă, Cătălin Josan a declarat că prezența tinerilor la manifestație este importantă: „Merită să lupți pentru țara ta. Tinerii sunt motorul dezvoltării unei țări, ei pot să scrie un viitor adevărat. Să aibă curaj să învețe de la alții mai în vârstă”.

Interpretul s-a referit la cetățenii aflați peste hotare, precum și la artiști.

„Cei din diasporă, să vă faceți simțită prezența acolo unde sunteți. Știu că sunteți foarte actvi.

Fac un apel și către breasla artiștilor. Implicați-vă și voi. Întotdeauna reprezentanții culturii au putut să-i susținută pe cetățeni. Nu cred că trebuie să vă fie frică. Guvernanții dau dovadă de frică față de oamenii de artă. Asta vreau să faceți, să fiți liberi și să transmiteți mesajul ăsta mai departe: că țara are viitor”.

Amintim că ultimul protest organizat al forțelor de opoziție a avut loc la 30 iulie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal