VIDEO. „Cârnăciorii guvernării, ca ciolanele pentru câini”. Cheianu, despre ce ar trebui și nu ar trebui să facă moldovenii

VIDEO. „Cârnăciorii guvernării, ca ciolanele pentru câini”. Cheianu, despre ce ar trebui și nu ar trebui să facă moldovenii

Moldovenii ar trebui să nu se lase duși la mitingurile guvernanților ca niște vite, să nu mai frecventeze concertele organizate de guvernare și să nu se mai arunce după cârnăciorii pe care această guvernare le aruncă ca niște ciolane unor câini în piețe. Afirmațiile îi aparțin dramaturgului și jurnalistului Constantin Cheianu, prezent la o conferință de presă a PAS și PPDA, unde reprezentanții celor două partide au îndemnat cetățenii să vină la protestul antiguvernamental din 17 septembrie.

Cheianu îi sfătuiește pe cetățenii moldoveni să urmeze exemplul sud-coreenilor, care au ieșit în stradă în număr de un milion, punând o mare presiune pentru ca președintele țării, suspectat de scheme de corupție, să fie pedepsit.

„Știu ce atmosferă avem astăzi în societate. Lumea este foarte tristă, dezamăgită, descurajată, pare să nu mai creadă în nimic. Moldovenii noștri să nu-și da seama că soluția pentru toate problemele pe care le avem noi astăzi este foarte aproape, foarte simplă și este la îndemână noastră, a tuturora. Soluția asta e alcătuită din două lucruri”, a spus acesta.

Publicitate

Ce trebuie să nu facă moldovenii, potrivit lui Cheianu:

„1. Să nu se lase duși la mitingurile guvernanților ca niște vite.

2. Moldovenii ar trebui să nu mai frecventeze concertele pe care le organizează această guvernare

3. Moldovenii ar trebui să nu se mai arunce după cârnăciorii pe care această guvernare le aruncă ca niște ciolane unor câini în piețe”.

Potrivit lui Cheianu, moldovenii trebuie să urmeze exemplul Coreei de Sud:

„Asta trebuie să facem. Dacă nu ieșim la proteste, dacă nu umplem luni la rând piața asta cu câte 100.000 de oameni, pentru că am avut așa de bine - numai de asta se teme guvernarea. Nici de americani, nici de europeni, cu ăia se joacă. Numai de noi se tem. Și dacă am înțelege în sfârșit ce forță reprezentăm și ce armă avem în mâini, am putea schimba foarte ușor lucruri și am scăpa de depresia asta, că nu se mai poate face nimic.

Vă rog să dăm dovadă că nu suntem chiar niște fiare de care ei își pot bate joc în continuare și nu depindem de cârnăciorii pe care ni-i aruncă ei, ca niște ciolane la câini”, a mai spus Constantin Cheianu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal