În documentul expediat de Consiliul internațional al Birourilor de Asigurări se solicită ca până pe 8 septembrie 2017 autoritățile din Republica Moldova să prezinte dovezi convingătoare privind capacitatea BNAA de a acoperi, în caz de necesitate, primele de asigurare ale companiilor ale căror proprietate în prezent se află sub arest, scrie newsmaker.md.  

Solicitați să comenteze acest subiect, reprezentanții Biroului Național al Asiguratorilor Auto au declarat că în prezent se lucrează asupra documentului și că nu oferă deocamdată niciun comentariu.

Amintim că în mai 2015 Consiliul Birourilor a aprobat decizia de suspendare a BNAA din sistemul Carte Verde, urmând ca aceasta ă-și producă efectele începând cu data de 1 octombrie 2015. Republica Moldova a beneficiat atunci de o serie de amânări succesive, iar la 2 iunie 2016 decizia a fost revocată. 

 

De menționat că asiguratorii din Moldova au vândut 143.000 polițe Carte Verde în primul semestru al acestui an, în creștere cu peste 20.000 de polițe față de perioadă similară a anului trecut. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!