VIDEO. „Vrem să păstrăm acest ritual”. Ce cred moldovenii despre careul școlar de la început și sfârșit de an

VIDEO. „Vrem să păstrăm acest ritual”. Ce cred moldovenii despre careul școlar de la început și sfârșit de an

Mai multe licee din Capitală au renunțat, de câțiva ani, la organizarea careului de la începutul și sfârșitul anului școlar. Agora a discutat cu oamenii și i-a întrebat dacă sunt pro sau contra organizării careului școlar.

„Careul este necesar? Da, pentru că facem cunoștință unul cu celălalt, cu oamenii cu care vei fi în clasă. Înainte de careu este nevoie de a face o zi în care faci cunoștință cu profesorii. Pentru ce ne ducel la școală, doar să învățăm”, a precizat o doamnă.

„Sigur că este absolut normal ca după o vacanță mare să stea împreună cu toții la o întrunire unde să se bucure de începutul noului an școlar. Chiar dacă durează câteva ore. Prima zi este una specială. Ar fi bine să păstreze acest ritual”, a subliniat un domn.

Publicitate

„Eu consider că ele trebuiesc. Oarecum acest careu îi organizează. Pentru ei este o sărbătoare. Din acest motiv, eu consider că el trebuiește. Nu știu, dar începutul anului școlar trebuie să fie un început de an școlar”, a spus un tânăr.

„Cred că ar trebui, pentru că este ceea ce se întâmplă în fiecare an și ar trebui să fie, pentru că toți părinții noștri au avut careu și noi tot trebuie să avem careu, pentru că este un nou start la școală. Eu cred că este un impas ca să-ți dorești mai tare la școală. Școala nu este doar pentru învățat, dar și pentru distracții și prieteni”, a zis o elevă.

„Cred că este o idee greșită de a renunța la careu. Au o mare importanță careurile. Toți se revăd, este un început de nou an școlar. Diferite emoții pozitive”, a conchis un părinte.

„Noi cum am fost educați, știți, parcă da, dar tendințele de acum parcă - nu. Știți, banii cheltuiți pentru flori pot să mergă în altă direcție, la copiii care nu au posibilitate să-și cumpere rechizite. Este o risipă de bani, până la urmă. Nu este urâtă, este o manifestație. Se poate să fie lejeră, dar să nu fie defilare de modă și care buchet este mai frumos”, a precizat un elev.

„Știți, careul este exact ca și 9 mai, trebuie să păstrăm memoria. Evident, toți au obosit de acest lucru. Pe de o parte, în timpul careului, picioarele obosesc, dar pe de altă parte - ne gândim cât este de bine”, a subliniat un tânăr.

„Desigur că este important. E frumos, e oficial. Este doar o dată în an și asta trebuie să aibă loc”, a conchis o doamnă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal