VIDEO. Tănase îl apostrofează pe Dodon: Un nesimțit îți face cetățenii țigani, iar tu zbori la Teheran și-i sufli praful de pe pantofi

VIDEO. Tănase îl apostrofează pe Dodon: Un nesimțit îți face cetățenii țigani, iar tu zbori la Teheran și-i sufli praful de pe pantofi

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a fost rugat să comenteze cât de corect a procedat Guvernul și Parlamentul boicotând ședința Consiliului Suprem de Securitate convocată de președintele Igor Dodon. La baza refuzului guvernării fusese motivul includerii pe ordinea de zi a ședinței a subiectului indezirabilității lui Dmitri Rogozin. Potrivit lui Tănase, un președinte nu trebuie să admită asemenea situații. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Important” de la TVC 21. 

„În abstract aș răspunde într-un fel, dar dacă vorbim la particular eu văd un cu totul alt răspuns. Situația când un nesimțit îți face cetățenii țigani și tu în loc să-l pui la punct, ca șef de stat, pentru a fi respectat, zbori la Teheran și-i sufli praful de pe pantofi și-ți pui poze pe Facebook... Nu cred că un președinte trebuie să procedeze în felul ăsta”, consideră Tănase.

El spune că în situația când Guvernul ia decizia să-l declare pe un demnitar persona non-grata, un șef de stat nu are decât să se conformeze cu această situație.

„Ai mers la Teheran, l-ai pupat într-un loc, ți-ai cerut scuze și ai venit înapoi. Nu ai ce să pui asemenea subiect pe agenda Consiliului de Securitate. Nu ai ce să scoți la tablă miniștri, procurori, și așa mai departe. Un șef de stat nu-și poate permite ce face domnul Dodon. Să-și permită să-l amenințe pe șeful SIS după expulzarea diplomaților ruși: că va face pușcărie pentru că a expulzat doi diplomați ruși suspectați de acțiuni împotriva statului nostru. În mod normal, unde toate lucrurile sunt normale, nici reprezentanții guvernului nu ar fi boicotat această ședință. De-a lungul celor 26 de ani, nu cred că am avut așa situații. În situația în care ai un președinte cum îl ai, instrumentariul pe care-l folosești ca să-l pui la punct trebuie să fie unul adecvat. Ar fi fost un dezastru ca să transformi în farsă: ca să-și poată trage pe Facebook (poze) și să-i scrie lui Putin un SMS că a certat moldovenii că l-au declarat persona non-grata pe Rogozin. Este inadmisibil așa ceva”, a subliniat Tănase.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal