FOTO. Politicienii de 1 septembrie: Plahotniuc s-a întors în satul natal, Dodon a fost la Căușeni cu daruri

FOTO. Politicienii de 1 septembrie: Plahotniuc s-a întors în satul natal, Dodon a fost la Căușeni cu daruri

Unii politicienii nu au ratat ocazia de a se afișa la careurile de 1 septembrie. Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a fost în această dimineață la școala din satul său natal, Grozești, raionul Nisporeni, în timp de președintele Igor Dodon a preferat să meargă în localitatea Copanca din raionul Căușeni, unde a vizitat atât gimnaziul cu predare în limba română, cât și cel cu predare în limba rusă.  

Vezi și: Sandu: Sistemul educațional trebuie salvat, nu sărbătorit. Usatîi le dorește elevilor teste ușoare

„Bucurii, amintiri, dor de casă și de-ai mei: pe toate le-am trăit astăzi alături de elevii și profesorii de la Școala din Grozeștiul meu natal. Aici am învățat primele lecții, aici am descoperit primii eroi din povești și aici am avut parte de cei mai buni dascăli. Ce emoții mă copleșesc să îi revăd astăzi și să le pot mulțumi pentru cum m-au format!

Publicitate
...

...

„M-am întâlnit și cu elevii și le-am transmis cel mai important sfat pe care l-am primit în prima mea zi de şcoală: să fiu curios, să nu încetez să caut răspunsuri, să descopăr şi doar aşa voi reuşi să fiu în fiecare zi mai bun decât ieri”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

...

Șeful statului a preferat să meargă în raionul Căușeni. La fel ca liderul democrat, Dodon a publicat pe Facebook mai multe poze din cadrul vizitei.

Potrivit președintelui, autoritățile intenționează să închidă gimnaziul moldovenesc „Vasile Alecsandri” din localitate „prin așa-zisa optimizare a instituțiilor de învățământ”.

...

...

„Am menționat că vom depune toate efoturile ca instituțiile de învățămînt din satele si orașele noastre să nu fie închise. Vom identifica soluții de motivare și majorare a salariilor cadrelor didactice. În mod special vom ține cont de necesitățile școlilor din regiunea respectivă pentru a acorda sprijinul necesar în vederea bunei lor funcționări.

...

...

Le-am urat copiilor succese mari la învățătură, multă perseverență, rezultate pe măsura așteptărilor. Am oferit în dar mai multe calculatoare pentru sălile de informatică și inventar școlar”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

...

...

Vezi și: Sandu: Sistemul educațional trebuie salvat, nu sărbătorit. Usatîi le dorește elevilor teste ușoare

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal