VIDEO. Lecție inedită pe 1 septembrie! Elevii au învățat cum să devină ambasadorii destinațiilor turistice din Moldova

VIDEO. Lecție inedită pe 1 septembrie! Elevii au învățat cum să devină ambasadorii destinațiilor turistice din Moldova

Un grup de elevi de la liceul „Mircea Eliade” din Capitală au avut parte de o lecție mai specială pe 1 septembrie. Elevii au redescoperit destinațiile turistice din Moldova și au aflat despre campania „Fii oaspetele nostru” prin intermediul absolventului liceului Mircea Eliade, vloggerul Andrei Bolocan, și specialistului în Digital Media, Artur Gurău. Campania a fost lansată în cadrul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

„Am venit cu oameni serioși, cu o echipă faină, plină de entuziasm, o parte din echipă a lucrat la logo-ul artistic, o parte din echipă continuă să lucreze la campania „Fii oaspetele nostru” și vreau să mă simt un voluntar activ în toată această campanie”, a comunicat Andrei Bolocan.

„Moldova este atât de necunoscută pe plan internațional, fiind destinația turistică numărul 1 cea mai nedescoperită din Europa. Noi, moldovenii trebuie să o cunoaștem și să o promovăm turiștilor. Noua campanie „Fii oaspetele nostru” are drept scop ca fiecare dintre noi să devină un ambasador al RM ca destinație turistică”, a spus, la rândul său, Diana Lazăr, Vice-Directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Andrei Bolocan a discutat cu elevii despre importanța turismului în Republica Moldova și cum aceștia se pot implica în promovarea țării.

Publicitate

Copiii au spus că le-a plăcut evenimentul.

„Mi-a plăcut să aflu despre toate locurile interesante pe care Moldova le are, am aflat multe lucruri despre Pomul Vieții și că este simbolul turistic al țării noastre. Și mi-a plăcut să aflu ce cred străinii despre țara noastră și locurile frumoase de aici”, a spus unul dintre elevi.

„Mi-a plăcut această lecție, descoperim niște metode noi de a promova țara noastră și chiar consider o inițiativă bună acest proiect”, a spus o altă elevă.

Campania „Fii oaspetele nostru”, lansată sub umbrela brandului de țară „Pomul Vietii”, își propune ca fiecare dintre moldoveni să invite oaspeți, prieteni de peste hotare, turiști străini și să-i facă să descopere atracțiile turistice. Elevii și tinerii, fiind cei mai activi în mediul online, pot fi cei mai dinamici promotori, motiv pentru care au fost provocați de către Proiectul de Competitivitate să participe la un concurs de idei privind promovarea țării în mediul online.

„Cel mai important lucru pe care l-am reținut de la această lecție a fost faptul că trebuie să ne promovăm țara și metodele prin care putem să o promovăm. Eu aș încerca să o promovez printr-un canal de Youtube, unde să vorbesc despre frumusețea țării noastre, poate chiar și în engleză”, e de părere eleva Liceului „Mircea Eliade”, Mihaela.

Artur Gurau le-a explicat despre instrumentele digitale de promovare, site-uri și blog-uri. A încurajat liceenii să utilizeze platformele social media pentru a face Moldova cunoscută ca și destinație turistică. Elevii au spus că turiștii vor avea parte de o experiență de neuitat dacă vor decide să viziteze Republica Moldova.

„I-aș duce în primul rând să viziteze Mănăstirea Țîpova, pentru că este frumoasă și cu locuri pitorești. I-aș arăta Capitala țării - Chișinău. I-aș duce prin parcurile noastre și să facă cunoștință cu fauna Moldovei”, spune Laurenția.

Vlad, un alt elev, propune altă destinație. „Cricova, Mileștii Mici - dacă îi interesează vinurile. Orheiul Vechi ar trebui să fie prioritar pentru orice turist. Să viziteze niște râuri. Eu le-aș arăta tipurile de dans și în ce haine se dansează: ia și opincile”.

„Casele tradiționale din Moldova, obiceiurile noastre, sărbătorile noastre din sate: cu hăitul și colindatul, vopsitul ouălor”, spune Mihai.

„Probabil cel mai important mesaj pe care aș vrea ca acești copii să-l rețină este că, pentru început, noi trebuie să fim o echipă în a adopta logo-ul turistic și mesajul, doar după această să începem să-l promovăm. Dacă vom fi toți părtași ai acesti idei, atunci îi vom putea chema pe oameni”, a adăugat Andrei Bolocan.

Campania „Fii oaspetele nostru” va avea continuitate, iar elevii din întreaga țară urmează să redescopere destinațiile RM prin intermediul unor lecții interactive la școală.

„Aceasta a fost o lecție pilot și am învățat tare multe din această experiență. Ne dorim ca pe 27 septembrie să reușim să organizăm astfel de lecții în cât mai multe licee și școli din țară. De ce nu: să dedicăm o oră a clasei - Moldovei turistice, destinațiilor turistice din Moldova și patrimoniului nostru cultural turistic”, a conchis Diana Lazăr.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal