Apartamente în chirie în Chișinău: Care sunt cele mai mari prețuri

Apartamente în chirie în Chișinău: Care sunt cele mai mari prețuri

În acest an, nu s-au produs schimbări semnificative pe piața apartamentelor în chirie în Chișinău. Potrivit unei analizate realizate de Agenția imobiliară Lara, preţurile de închiriere pe termen lung au rămas aceleaşi, cu modificări nesemnificative. Liderii cererii, în funcție de tip şi amplasare, sunt apartamentele cu o cameră situată în sectorul centru.

Populare sunt, de asemenea, apartamentele cu o camera din sectorul Botanica si Rîşcani, urmate de Buiucani şi Ciocana. Puţin mai mici sunt preţurile în blocurile vechi în sectorul Rîşcani de jos şi sectorul Botanica de jos. O cerere mai mică se înregistrează în cartierele din aproprierea Aeroportui, Poşta Veche şi Ciocana Veche.

În prima jumatate a anului 2014, preţul mediu a chiriei pe termen lung la apartamente în din sectorul Centru:

- 1 cameră: 130 - 160 euro, în Centru - 180 - 200 euro- 2 camere: 140-180 euro, în Centru unele pâna la 250 euro- 3 camere: 180-200 euro, în Centru în jurul la 300 euro.

Preţul mediu a chiriei pe termen lung la apartamentele din clădirile noi este de 320-350 euro pe lună, pentru un apartament cu două camere, cu o suprafaţă de 70-80 m2. Pentru trei camere, în jurul de 400-500 euro, cu o suprafaţă de până la 100 m2. Apartamente cu o suprafaţă mai mare de 120 m2 se dau în chirie destul de dificil, dar şi preţul nu este mai mic de 700 euro pe lună.

Totodată, a rămas neschimbată şi cererea chiriei pe termen scurt (până la trei luni). Dar preţul chiriei pe termen scurt este mai mare cu 30% decât cel pe termen lung.

Preţul chiriei pentru locuinţe de lux sau premium rămâne ridicat, mai arată analiza Lara. Aceste apartamente sunt situate în centrul oraşului, în complexuri locative închise, cu parcare privată şi cu securitate. Preţul chiriei pentru astfel de locuinţe este de 800 - 1000 de euro pe lună. În ceea ce privește casele individuale de elită, acestea se dau în chirie cu 1200-2500 euro pe lună, uneori şi mai scump.

Experții imobiliari, deocamdată, nu au făcut anumite prognoze pe acest segment de piață. „Nu putem uita de principalele evenimente politice din 2014, şi anume alegerile parlamentare. Toate acestea au un impact direct asupra comportamentului potenţialilor investitori, care nu sunt în nici o grabă să ia măsuri serioase pentru a investi în imobil”, se mai arată în analiza Agenției imobiliară Lara.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.