„Masha” e subiectul central la Flushing Meadows, evoluţia încântătoare din disputa cu Halep fiind dublată de prestaţii solide ulterior. Mouratoglou a recunoscut că sportiva din Rusia e într-o formă decentă, însă e convins că Serena nu va avea nicio emoţie să o învingă, chiar şi după naştere.

Marea campioană americană va reveni pe teren pentru antrenamente luna viitoare şi speră ca la începutul lui 2018 să poată participa la turnee. „Când Maria intră într-un turneu cea mai bună veste posibilă pentru ea e că Serena nu participă. Ea e o sportivă mult mai bună decât Sharapova, e cea mai bună din istorie. A dominat-o tot timpul pe Maria", a spus ironic Muratoglu, citat de New York Post. 

În ultimele zile, s-a discutat intens despre faptul că organizatorii de la US Open nu ar fi trebuit să îi acorde un wild card Mariei Sharapova. Mai multe jucătoare, printre care şi Wozniacki, sunt de părere că astfel se încurajează trişatul, transmiţându-se un mesaj care e departe de valorile sportului alb.

„Nu cred că se transmite un mesaj potrivit fanilor. Cine e suspendat pentru doping nu ar trebui să primească wildcarduri la turnee. E ca şi cum mă pedepseşti pentru că am făcut ceva rău, apoi îmi dai o mână de ajutor. Cei care se dopează nu trebuie ajutaţi să revină în top repede. Trebuie să plătească pentru greşelile comise", a mai spus reputatul tehnician, pentru ca apoi să explice faptul că înţelege raţiunea organizatorilor de la US Open, mai ales că la turneu nu au participat nume importante din tenisul mondial (Djokovic, Murray, Nishikori, Raonic, Wawrinka sau Serena).

„E excelent pentru orice director de turneu să o aibă pe Sharapova la start. Ai garanţia că stadionul se umple, sponsorii sunt fericiţi, obţii rating la tv. Dar las-o întâi să merite să fie prezentă la această competiţie, să îşi câştige dreptul pe teren, avansând în clasament. Nu e vorba de ea în mod special, m-aş referi la fel independent de cine ar fi subiectul discuţiei", a conchis Mouratoglou.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!