Reacția lui Donald Trump după testul nuclear al Coreei de Nord

Reacția lui Donald Trump după testul nuclear al Coreei de Nord

O primă reacție a venit din partea Casei Albe cu privire la exercițiul efectuat dimineață de Coreea de Nord, la câteva ore după testul cu bombă cu hidrogen. Liderul de la Washington a condamnat testul nuclear. „Coreea de Nord a efectuat un test nuclear de amploare. Cuvintele și acțiunile lor continuă să fie ostile și periculoase la adresa Statelor Unite”, a scris Donald Trump pe Twitter.

„Coreea de Nord este o națiune fără scrupule, care a devenit o mare amenințare și rușine pentru China, care încearcă să ajute dar fără succes”, a adăugat președintele american.

„Coreea de Sud realizează, așa cum le-am spus, că discuțiile de calmare a situației cu Coreea de Nord nu vor avea succes. Ei înțeleg un singur lucru”, a fost al treilea tweet scris de liderul de la Casa Albă.

Publicitate

Regimul nord-coreean a anunţat duminică dimineaţă oficial că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată tocmai pentru a fi ataşată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de către Phenian, scrie Digi24.

În acest sens, televiziunea de stat a anunţat că detonarea unei bombe cu hidrogen a fost ordonată de liderul Kim Jong-un şi s-a dovedit un „succes complet”, fiind vorba de un pas „semnificativ” în completarea programului nuclear al Coreei de Nord.

Acest anunţ vine la doar câteva ore după ce seismologii au detectat un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 6,3 în nord-estul peninsulei Coreene, unde există un cunoscut poligon nuclear al regimului de la Phenian.

Și Rusia a reacționat după testul nuclear. Moscova a estimat că noul test nuclear efectuat de regimul de la Phenian merită cea mai fermă condamnare, dar în același timp a lansat un apel la calm.

De asemenea, Japonia, Coreea de Sud și China au condamnat testul Phenianului. Premierul japonez Shinzo Abe a afirmat că dezvoltarea nucleară și a capacității rachetelor balistice ale Coreei de Nord reprezintă un nivel superior de amenințare și subminează grav pacea și securitatea regionale.

În plus, președintele sud-coreean Moon Jae-In a cerut „pedeapsa cea mai fermă” contra Phenianului, inclusiv adoptarea de noi sancțiuni de către Națiunile Unite.

Beijingul a „condamnat viguros” noul test nuclear efectuat duminică de Phenian și i-a cerut acestuia să renunțe „la agravarea situației cu gesturi care nu îi servesc propriilor interese”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal