Numărul utilizatorilor este în creștere! 5 lucruri pe care nu le știai despre site-ul TorrentsMD

Numărul utilizatorilor este în creștere! 5 lucruri pe care nu le știai despre site-ul TorrentsMD

Pe 1 decembrie se închide activitatea TorrentsMD. Despre aceasta au anunțat, pe 2 septembrie, autorii proiectului TorrentsMd pe rețelele de socializare. Potrivit acestora, trackerul de torrente se va închide, iar forumul va rămâne activ pe topicmd.com.

După aproape 12 de ani activitate, Torrentsmd (TMD) își va înceta activitatea, iar cauza principală este lansarea unor noi proiecte de către membrii echipei și pierderea interesului față de proiect a majorității membrilor fondatori.

Cinci lucruri pe care nu le știai despre site-ul TorrentsMD:

Publicitate

1. Pe 1 ianuarie 2006 s-a început activitatea oficială a acestui proiect.

La început, erau câțiva voluntari care au creat site-ul. Era vorba de o comunitate de circa 20 de persoane. De la bun început, oamenii l-au creat pentru comunicare, discuții și mai puțin - pentru fișierele încărcate.

2. Proiectul nu a adus profit.

Potrivit unui voluntar din cadrul proiectului, acest site nu a adus profit, iar membrii echipei făceau voluntariat. Dacă se colectau anumite sume, acestea erau direcționate în proiecte de caritate.

„Site-ul nu a adus profit vreodată. El a fost un proiect realizat de voluntari. Pe bază de voluntariat. În primii ani, aveau loc colectări benevole de fonduri pentru a îmbunătăți infrastructura site-ului. Mai apoi a fost lansat proiectul „Suflet2Suflet”, care aduna fonduri pentru acțiuni de caritate. De obicei era vreo cauză exactă din mass-media. La final de an se adunau hăinuțe și jucării pentru copii, pentru ca să fie donate caselor de copii. De asemenea și produse alimentare. Deci, de profituri nu prea poate fi vorba”, a recunoscut unul dintre voluntarii echipei pentru Agora.

3. Fondurile acumulate din publicitate erau direcționare în proiecte de caritate.

„Cu timpul au apărut spaţii pentru bannere pe site şi costul acelor bannere acopereau cheltuielile de hosting. Iar dacă exista vreun surplus, fondurile erau pentru organizarea concursurilor”, a precizat sursa.

4. Numărul de utilizatori este în continuă creștere.

Pe rețelele de socializare a fost răspândită versiunea că site-ul ar fi avut probleme la capitolul vizualizări și număr de utilizatori, însă sursa ne asigură că nu s-au ciocnit cu astfel de probleme. „Numărul de utilizatori nu a scăzut, ci din contra - numărul este în creștere”.

„Orice persoană care voia să se implice în activitea site-ului - se implica. Activitatea presupunea lucrul cu oamenii. Torrentele erau pe locul 2. Când vorbim despre torrentsmd vorbim despre comunitatea de oameni. Acolo ne-am certat, îndrăgostit, am făcut cunoștință. Schimbul de fișiere a fost pe locul secund. Comunitatea ne-a unit”, a subliniat unul dintre utilizatorii site-ului.

5. Au fost încărcate peste un milion de torrente și s-au înregistrat peste 200.000 de utilizatori.

Potrivit datelor oficiale, pe site-ul TorrentsMD au fost încărcate 1.518.157 de torrente. „O parte din ele au fost șterse, pe motivul drepturilor de autor sau nu mai erau active”.

Numărul de utilizatori, în prezent, trece de cifra de 200.000. Totuși, numărul persoanelor active este în descreștere.

Potrivit utilizatorilor, a scăzut interesul în anumite subiecte de comunicare. „Scade interesul, plus - ca să nu apară potențialul să se închidă site-ul din cauza pirateriei, autorii proiectului vor să devină legitimi”, menționează unul dintre voluntarii proiectului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal