„Am fost contactat de presă, m-au rugat să comentez decretul președintelui de suspendare a unei hotărâri de Guvern. Am deschis Constituția, am găsit art. 88 care permite președintelui să suspende actele Guvernului ce contravin legislației până la hotărârea Curții Constituționale. Apoi am deschis compendiul și am găsit că dreptul de suspendare a hotărârii de guvern poate fi exercitat exclusiv cu o sesizare la Curtea Constituțională”, a declarat Tănase, invocând o prevedere constituțională din 1996.

Amintim că astăzi a avut loc un ping pong între Președinție și Guvern. Președintele Igor Dodon a anunțat că suspendă hotărârea Guvernului privind participarea militarilor moldoveni la un stagiu în Ucraina. Potrivit lui, aceasta este o decizie ce contravine legislației. Mai devreme, Guvernul a aprobat o hotărâre privind participarea unui contingent de militari moldoveni la un stagiu practic în Ucraina. Se întâmplă după ce cu o zi înainte președintele Igor Dodon anunța că nu va permite acest lucru, în calitatea sa de comandant suprem al Armatei Naționale. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!