GALERIE FOTO. PAS și-a ales conducerea. Cine sunt vicepreședinții, Secretarul General și membrii Biroului Permanent

GALERIE FOTO. PAS și-a ales conducerea. Cine sunt vicepreședinții, Secretarul General și membrii Biroului Permanent

Al II-lea Congres Extraordinar al Partidului Acțiune și Solidaritate, desfășurat astăzi la Chișinău, a ales conducerea formațiunii politice. Astfel, Maia Sandu a fost realasă în funcția de președinte, în timp ce fostul viceministru al Educației, Igor Grosu, a fost reales ca secretar general al PAS. Noua echipă a fost aprobată unanim de către participanții la Congres.

În funcțiile de vicepreședinte PAS au fost aleși Dan Perciun, Mihai Popșoi și a fost realeasă Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Membri ai Biroului Permanent Național al formațiunii politice au fost aleși Virgil Pîslariuc, Nicolae Roșca, Sergiu Litvinenco, Doina Gherman, Artur Mija, Marcela Adam, Veronica Roșca, Roman Cojuhari, Valentina Manic, Petru Frunze, Natalia Gavrilița, Victoria Țăranu și Radu Marian, ultimii trei fiind din partea diasporei.

Publicitate

De asemenea, președintele Organizației teritoriale PAS din Chișinău, Vladimir Bolea, este membru din oficiu al Biroului Permanent.

Potrivit Maiei Sandu, urmează a fi propuși pentru postura de membru al Biroului Permanent al partidului și purtătorul de cuvânt al formațiunii, Cristina Bujor, precum și trezorierul formațiunii, Andrei Spînu.

În discursul său, liderul PAS, Maia Sandu, a criticat Partdidul Democrat și Partidul Socialiștilor.

„Suntem conștienți de responsabilitatea asumată și vom lucra mai bine decât am lucrat până astăzi. Trebuie să conștientizăm că suntem o echipă, să punem osul, să muncim. Este timpul nostru și rolul nostru. Trebuie să dăm o lovitură hotărâtoare acestui clan mafiot și să ducem Republica Moldova pe calea cea dreaptă. Nu avem dreptul să căutăm justificări. [...]

E șansa noastră, a oamneilor onești, să scăpăm de mafia de la guvernare. Trebuie să facem tot posibilul ca să folosim această șansă, pentru că altfel n-o să ne-o iertăm nici noi, și nici cei care vor veni din urmă [...] Împreună vom invinge, cei de acasă și cei plecați de acasă, doar făcând o echipă puternică cu oameni onești, integri, care spun lucrurilor pe nume, care nu se lasă intimidați, cu asemenea oameni noi vom reuși”, a spus Sandu.

Congresul a adoptat și o Rezoluție, în care se prevede parteneriatul strategic cu partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”.

La finalul lucrărilor Congresului, membrii și simpatizanții PAS au fost îndemnați să participe activ la protestul antiguvernamental de duminică, 17 septembrie, ora 12:00, în fața Parlamentului.

Partidul Acţiune şi Solidaritate a fost constituit în mai 2016, find condus de atunci de către ex-ministrul Educației, Maia Sandu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal