„Dramele și tragediile trebuie să ne solidarizeze, pentru că numai împreună le putem depăși pe cele mai dificile dintre ele”, este de părere Igor Dodon.

La rândul său, Andrian Candu și-a exprimat solidaritatea cu poporul american și a menționat că după acest tragic eveniment a început lupta globală cu terorismul. „Astăzi, la fel, ca în anul 2001 autoritățile Republicii Moldova sunt alături de Statele Unite ale Americii, comemorează amintirea celor care au avut de suferit”.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, a apreciat gestul președintelui Parlamentului și a spus că este foarte important pentru țara sa că partenerii, precum Republica Moldova, susțin lupta împotriva extremismului.

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore.

Al treilea avion s-a prăbușit în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D. C. Al patrulea - în zona rurală a statului Pennsylvania. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor, iar în urma atacurilor au decedat circa 3000 de persoane.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!