Reacția Darwin ca urmare a declarațiilor lui Grozavu: Mașinile Exdrupo au venit abia azi dimineață în PMAN să curețe pudra

Reacția Darwin ca urmare a declarațiilor lui Grozavu: Mașinile Exdrupo au venit abia azi dimineață în PMAN să curețe pudra

Organizatorul festivalului culorilor în PMAN, compania Darwin vine cu o reacție în urma afirmațiilor făcute de viceprimarul Nistor Grozavu. Potrivit companiei, întreprinderile municipale contractate pentru a face curățenie după eveniment nu și-au onorat obligațiunile și au venit abia azi dimineață în Piața Marii Adunări Naționale. 

„Conform prevederilor legale, noi ca și organizatori suntem obligați, înainte de eveniment, să semnăm contracte cu Serviciul pompieri, Serviciul medicină urgentă, Autosalubritate etc. Ceea ce noi am făcut. În seara zilei de sâmbătă, după ce s-a încheiat evenimentul, la ora 23.45 la solicitarea noastră în Piața MArii Adunări Naționale au venit mașinile de tip Iveco și au curățat suprafața de deșeuri. Urmau să vină și mașinile de tip „PM 130” - stropitori, care să spele pudra de pe asfalt. Acestea nu au venit”, a declarat pentru AGORA PR managerul companiei Darwin, Eugen Dabija.

Sursa a mai adăugat că mașinile în cauză au venit să curețe pudra din PMAN abia azi dimineață.

Publicitate

„Noi am încercat să luăm legătura cu cei de la Exdrupo duminică pe tot parcursul zilei. Abia azi dimineață, la ora 9.00, după ce am discutat cu ei, mașinile-stropitori au ajuns în PMAN. Dl Grozavu se supără pe noi deși întreprinderile municipale sunt cele care nu-și onorează obligațiile contractuale”, a mai adăugat Dabija.

De menționat că organizatorii evenimentelor ce au loc în spațiile publice sunt obligați să achite pentru serviciile de curățare. Costul final este calculat în funcție de numărul de ore lucrate. Prețul pentru o oră de curățenie cu mașini de tip Iveco este de 689,89 de lei, iar pentru mașinile-stropitori de 666,6 lei.

Amintim că la ședința de astăzi a Primăriei, viceprimarul Nistor Grozavu s-a arătat nemulțumit față de numărul mare de evenimente ce au loc în Piața Marii Adunări Naționale, care duce nemijlocit la blocarea bulevardului Ștefan cel Mare. Grozavu a făcut referire la Festivalul culorilor Darwin, care s-a desfășurat sâmbătă. În context, responsabilii de la Primărie au menționat că vor supune subiectul unei dezbateri publice pentru a limita numărul manifestațiilor din PMAN.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal