Chirtoacă a declarat jurnaliștilor că nu a comis nicio infracțiune și că decizia este una absurdă și care nu poate fi justificată.

Înainte de anunțarea deciziei, Chirtoacă a declarat că textul demersului procurorului este identic cu cel de acum o lună, când pe numele său a fost emis un mandat de arest la domiciliu. Edilul a făcut trimitere la hotărârea Curții Constituționale din 23 februarie 2016, care spune că arestul la domiciliu poate fi aplicat în mod repetat doar în prezența unor circumstanțe noi, care ar justifica această acțiune excepțională. Or, textul actualului demers este o copie xerox a demersului precedent.

Potrivit procurorului care se ocupă de caz, există riscul ca Dorin Chirtoacă, aflându-se în libertate, să exercite presiuni asupra martorilor din dosar.

Amintim că vicepreședintele Partidului Liberal este acuzat de trafic de influență și luare de mită în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!