VIDEO. Pe internet a apărut o investigație despre Usatîi. PN: A fost făcută la comanda lui Plahotniuc

VIDEO. Pe internet a apărut o investigație despre Usatîi. PN: A fost făcută la comanda lui Plahotniuc

Pe 11 septembrie, Renato Usatîi a anunțat despre faptul că urmează să apară un film despre oamenii influenți din Rusia și tentativa de omor a lui Gorbunțov. La scurt timp, pe Zeppelin a apărut o investigație, unde Renato Usatîi este acuzat de mai multe nelegiuiri. Partidul Nostru a declarat că acest film ar fi fost realizat la comanda omului de afaceri, Vlad Plahotniuc.

„O rețea de asasini tutelată de serviciile secrete și oamenii influenți din Federația Rusă, implicați în laundromat-ul rusesc, face tot posibilul să șteargă urmele lăsate de traiectoria gloanțelor celui mai ghinionist killer din istoria omenirii. Chiar dacă au reușit să lanseze ancheta de la Londra pe piste greșite, inclusiv cu ajutorul presei de investigație și a unor combinații demne de a deveni subiecte de filme detective, au făcut destule greșeli încât să fie taxați. După mai bine de 5 ani de la producerea primului omor, echipa noastră a intrat în posesia întregului scenariu pus la cale cu sânge rece. Un scenariu în care viața nu costă nimic, iar cei ce înghit milioane scuipă gloanțe spre toți concurenții care încearcă să le ia felia”, scrie în textul investigației.

Potrivit investigației, în 2008, după o serie de scandaluri avute cu o grupare criminală legalizată la Căile Ferate Ruse, care deconta sume enorme președintelui Putin direct pe conturile apărute în Panama Papers, Gherman Gorbunțov, bancherul care a participat la o bună parte din schemele de devalizare a societății cu venituri de miliarde de dolari, fuge în Moldova. Lăsând în urma sa o datorie de 800 de milioane de dolari, bani spălați de el pentru cei din RJD, Gorbunțov încearcă să reia totul de la zero și să-și construiască o nouă afacere în coasta Uniunii Europene - Republica Moldova.

Publicitate

„UniversalBank - noul lui proiect, atrage rapid în jurul său bomond-ul interlop local care a mirosit bani, atât de necesari business-ului lor comun - centrul comercial ELAT. Având aptitudinile necesare de comunicare cu acest tip de personaje, Gherman Gorbunțov le promite implicare financiară în proiectul lor. În schimb cere liniște și protecție în noua lui țară, al cărei cetățean devenise peste noapte”, se mai menționează în film.

Citiți investigația integral pe Zeppelin.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal