FOTO. iPhone 8 și iPhone X: Apple a lansat noile sale smartphone-uri. Caracteristicile tehnice, prețurile și disponibilitatea dispozitivelor

FOTO. iPhone 8 și iPhone X: Apple a lansat noile sale smartphone-uri. Caracteristicile tehnice, prețurile și disponibilitatea dispozitivelor

iPhone 8 şi iPhone X. Apple a lansat astăzi trei noi smartphone-uri, un nou Apple Watch şi o nouă versiune a Apple TV. Cel mai aşteptat produs a fost iPhone X, smartphone-ul care marchează 10 ani de la lansarea primului telefon Apple. De asemenea, compania a prezentat alte două noi modele de smartphone-uri, mai ieftine: iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.

iPhone X vine cu un design nou, bazat pe sticlă şi metal, tehnologie de încărcare wireless bazată pe standardul Qi şi chipset cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7, scrie go4it.ro. Terminalul are display „Super Retina” (rezoluţie 2.436 x 1.125 pixeli, densitate 458 ppi), care oferă suport suport HDR. Noul iPhone X dispune de funcţie tap to wake pentru pornirea ecranului. Camera duală de pe iPhone X dispune de senzori de 12 MP (f/1.8 şi f/2.4). La fel ca în cazul Galaxy Note 8, ambele camere de pe spate (wide şi telephoto) dispun de stabilizare optică a imaginii. Potrivit Apple, autonomia bateriei iPhone X este cu două ore mai ridicată decât cea a iPhone 7.

...

Publicitate
...

...

iPhone X va avea un preţ care va porni de la 999 dolari şi va putea fi precomandat, în ţările din primul val, abia peste şase săptămâni. Smartphone-ul mai include FaceID, o tehnologie de recunoaştere facială care nu a funcţionat de două ori în timpul prezentării Apple. Compania mai are o lună şi jumătate în care poate remedia problemele. Butonul Home de pe iPhone X a dispărut, acesta fiind înlocuit de unul software, notează sursa citată.

Noile modele din seria iPhone 8 sunt echipate cu un spate din sticlă şi ramă din aluminiu, în timp ce hardware-ul intern este comparabil cu cel de pe iPhone X. Terminalele păstrează butoanele fizice Home, dispun de noi difuzoare stereo (cu 25% mai puternice decât cele de pe iPhone 7) şi au ecrane mai performante (includ funcţia True Tone de pe iPad Pro). Dimensiunile ecranelor, care sunt tot LCD, au rămas neschimbate.

...

...

iPhone 8 Plus dispune de cameră duală, care beneficiază acum de noi efecte. Utilizatorii se vor putea juca cu lumina de pe faţa subiectului fotografiat în timp real. Funcţia se numeşte Portrait Lighting.

Cel mai ieftin iPhone 8 va costa 699 de dolari, iar cel mai ieftin iPhone 8 Plus 799 de dolari.

...

Un nou ceas inteligent şi Apple TV 4K

Alături de noi smartphone-uri, Apple a lansat Apple Watch Series 3 şi Apple TV 4K.

Apple Watch Series 3 dispune de procesor dual-core mai rapid (cu 70%), altimetru şi poate detecta acum aritmia (bătăile neregulate ale inimii). Noul sistem de operare watchOS 4 va fi disponibil pe 19 septembrie. Ca design, Series 3 este similar cu modelele anterioare. Ceasul dispune de modem LTE (foloseşte acelaşi număr ca şi telefonul). SIM-ul folosit este unul electronic (eSIM). Display-ul noului ceas are şi rol de antenă, iar carcasele Series 3 au aceleaşi dimensiuni cu cele ale Series 2. Ceasul este rezisten la apă (cel puţin poate fi folosit de către înotători) şi, potrivit Apple, bateria va ţine „toată ziua”.

Preţurile la AW Series 3 încep de la 329 de dolari la versiunea fără LTE şi de la 399 de dolari versiunea cu eSIM, mai scrie sursa.

...

...

Apple TV suportă acum rezoluţie 4K. Vine şi cu suport pentru HDR, ceea ce înseamnă că va putea afişa un interval semnificativ mai extins atât pentru culori, cât şi pentru contrast. Conţinutul 4K va fi livrat la acelaşi preţ ca cel HD. Preţul de pornire este de 179 de dolari.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal