„Vom interveni la Legea cu privire la apărarea naţională. Probabil vom propune ca participarea la astfel de exerciții militare să aibă loc și fără acceptul președintelui. Cel puțin avem o astfel de propunere”, a declarat deputatul.

„În decembrie 2016 a fost deja modificată legislația ca deciziile privind participarea contingentelor militare naționale la misiunile umanitare de menținere a păcii, care anterior erau la fel în responsabilitatea președintelui, să nu mai fie în subordinea acestuia. Iată că începând de anul trecut s-a modificat legislația, și decizia de participare la misiuni internaționale de menținere a păcii a trecut la Parlament, care, la propunerea Guvernului, poate să ia o astfel de decizie. Pe acest segment iată că nu am avut un blocaj, dar au apărut blocaje ce țin de activități permanente în care este implicată Armata Națională.

De aceea vom veni în scurt timp cu o inițiativă de modificare a Legii cu privire la apărarea naţională, astfel ca acest accept sau neaccept al șefului statului de participare la exercițiile miltare să nu fie unul imperativ și să nu blocheze acest proces”, a spus Sîrbu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!