Informația că șeful statului l-a cununat pe fiul mai mic al lui Victor Gaiciuc a fost confirmată chiar de Igor Dodon. 

Igor Dodon și Victor Gaiciuc sunt adesea văzuți împreună la evenimente publice. În august curent, șeful statului l-a decorat pe Gaiciuc cu cea mai înaltă distincție în stat - Ordinul Republicii. 

Victor Gaiciuc a fost numit ministru al Apărării în 2001, în Cabinetul Tarlev 1.

În anul 2004 Victor Gaiciuc a fost demis din fruntea Apărării prin decret prezidențial, după ce Consiliul Suprem de Securitate a făcut un demers în acest sens, criticând activitatea Ministerului Apărării, care a tolerat lipsa unei evidențe reale a patrimoniului militar al Armatei Naționale și cazurile de încălcare a drepturilor militarilor în termen.

În 2005, Victor Gaiciuc a fost numit în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Regatul Belgiei și de Reprezentant al Republicii Moldova la NATO.

Președintele Vladimir Voronin i-a conferit, în 2007, Ordinul „Serviciul Patriei” clasa III, pentru merite în asigurarea capacității de apărare a statului și contribuție la dezvoltarea colaborării dintre Republica Moldova și alte state și organizații internaționale. Gaiciuc a fost decorat și cu distincții militare ale altor țări, cum ar fi Rusia, Kazahstan și Ucraina.

În noiembrie anul trecut, Anticorupție.md scria că Gaiciuc este administrator al companiei de asigurări Acord Grup. Societatea pe acțiuni a fost fondată în 2002 și are un capital social de 37 de milioane de lei. Totodată, în aprilie 2015, Gaiciuc a devenit președinte al consiliului Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA).

Tot atunci, în plină campanie electorală pentru prezidențiale, investigațiile jurnaliștilor au scos la iveală că pliantele cu mesaje denigratoare și manipulatorii la adresa candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, erau depozitate în biroul Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, organizație cu care Igor Dodon are legături strânse de ani buni. Președinte al UORM este generalul de brigadă Victor Gaiciuc, care i-a luat locul lui Vadim Mișin, ex-deputat și fost lider al partidului Renașterea.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!