Partidul Unității Naționale a decis boicotarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă în urma unei analize la nivel de formațiune.

„Partidul Unității Naționale face apel la membrii și simpatizanții formațiunii precum și la  toți locuitorii Chisinăului să nu participe la acest referendum. Partidul Unității Naționale îndeamnă partidele pro-europene și societatea civilă să nu participe la acest referendum care ar pune Chișinăul la dispoziția lui Igor Dodon și PSRM”, se spune în poziția concisă a PUN-ului.

O poziția similară a luat și PAS-ul. „Decizia biroului nostru național a fost să nu participăm la acest referendum. După noi, este un joc al tandemului Plahotniuc-Dodon, în care nu avem motive să intrăm. Recunoaștem că primăria are nevoie de un manager, de un primar responsabil, dar la alegeri trebuie să ajungem pe cale corectă și legală, dar nu prin jocurile lui Plahotniuc și Dodon”, a declarat, la rândul său, Maia Sandu.

Amintim că prin decizia CMC s-a decis organizare unui plebiscit în care locuitorii Capitalei să voteze pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă. Acesta urmează să aibă loc pe 19 noiembrie. PL a îndemnat atât cetățenii, cât și forțele politice, să boicoteze acest referendum.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!