„Anunțăm construcția pe întreg teritoriul R. Moldova a 300 de complexe sportive mari, în 300 de localități pe durata întregului mandat de Președinte al lui Igor Dodon. Complexele vor avea teren de fotbal, teren de baschet, teren de volley, teren de tenis de câmp plus instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii și tot ce este necesar pentru practicare zilnică a sportului de masă.

Construcția va începe în perioada imediat următoare în zece cele mai mari localități, de la Congaz (sud) până la Corjeuți (nord)”. Lista va fi făcută imediat publică”, a declarat Ceban.

Ceban: Primele 10 complexe vor apărarea până la sfârșitului anului

„10 astfel de terenuri vor apărea până la sfârșitul anului în cele mai mari localități din mediul rural, după numărul de populație. Pentru 2018 e preconizată construcția a 100 astfel de centre și complexe sportive pe întreg teritoriul R. Moldova.

Vom solicita acceptul administrației publice locale. Dacă primăria nu cade de acord, urmează să luăm, după numărul populației, următoarea localitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Președinției.

De unde vin banii?

Potrivit lui Ceban, „banii nu vin din buget, dar din donații, oferte, propuneri, parteneriate cu diferite persoane atât din țară, cât și din hotare. În privința construcțiiei complexelor sportive în 2018, a fost o discuție bună cu președintele Turkemenistanului, și sperăm ca suportul să fie acordat de țara dumnealui și de dumnealui personal. Banii vin și pe parcurs”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!