În cadrul evenimentului, viceministrul Economiei și Infrastructurii Vitalie Iurcu a încurajat antreprenorii italieni, care sunt în căutarea oportunităților de extindere și în căutarea de noi piețe de desfacere, ce au ca scop optimizarea costurilor operaționale, să analizeze potențialul investițional al Republicii Moldova.

„Suntem deschiși spre a examina orice propunere de colaborare economică parvenită din partea oamenilor de afaceri italieni. Vom continua să îmbunătățim climatul investițional favorabil și transparent și astfel, puteți conta pe sprijin și asistență din partea Guvernului”, a adăugat viceministrul.

Potrivit datelor statistice, Italia se situează pe locul trei printre tarile partenere cu care RM întreține relații comerciale, deținând o pondere de 7,9% în comerțul total al RM.

În prezent, în țara noastră activează circa 635 întreprinderi cu capital italian, iar volumul investițiilor a însumat 90 de milioane de dolari SUA.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!