DOC. Cel mai costisitor deputat la capitolul deplasări, Valeriu Ghilețchi, reacționează: S-a distorsionat adevărul

DOC. Cel mai costisitor deputat la capitolul deplasări, Valeriu Ghilețchi, reacționează: S-a distorsionat adevărul

Centrul pentru Politici și Reforme a prezentat date privind cheltuielile de deplasare peste hotare ale deputaților pentru perioada anilor 2015-2016. Cel mai mult a cheltuit pentru deplasări, potrivit CPR, deputatul din grupul parlamentar popular-european, Valeriu Ghilețchi. Deputatul a venit cu o reacție în Parlament ca urmare a acestor statistici, redactând și transmițând jurnaliștilor o notă informativă privind acest subiect (vezi mai jos).

„Tot ceea ce au considerat autorii așa-zisei analizei că TREBUIE SĂ CUNOASCĂ cetățenii, au fost doar niște cifre, sume prezentate în imagini color, fără perioade clare de referințe (și aici mă refer la faptul că unele date erau prezentate pe anii 2015-2016, iar altele doar pe 2016) dar totodată tendențios fără cadrul, informația, datele și detaliile concrete care ar fi asigurat o interpretare obiectivă a acestora”, se arată în nota informativă.

„Constat, cu îngrijorare și nu pentru prima oară faptul că, în numele prezentării adevărului se distorsionează intenționat și brutal anume acest adevăr fără o documentare/prezentare mai detaliată și mai grav fără a oferi, persoanei vizate, înainte de a publica asemenea materiale, dreptul la un comentariu”, spune Ghilețchi, menționând că în activitatea sa se ghidează după principiul transparenței. „Tocmai de aceea am și o pagină personală în care veți găsi o arhivă întreagă de materiale care reflectă în detalii activitatea pe care o desfășor pe domenii, inclusiv în cadrul APCE”.

Publicitate

În nota informativă, Ghilețchi a enumerat comisiile, subcomisiile în care a activat și funcțiile pe care le-a ocupat în cadrul structurilor internaționale, menționând că o activitate eficientă, inclusiv în folosul Republicii Moldova și a cetățenilor ei, implică prezența fizică a sa la lucrările acestor structuri.

„Atrag atenția la acest detaliu pentru a scoate în evidență încă o dată faptul că activitatea pe plan internațional nu o să fie eficace și nu o să-și atingă scopurile propuse de promovare a imaginii țării noastre și a intereselor cetățenilor de acasă cât și a celor din diaspora, dacă noi, cei care facem parte din Delegații, vom fi pasivi sau vom face doar turism parlamentar. Lumea nu ne va cunoaște țara, poporul, nu vom dezvolta parteneriate, nu vom învăța de la alții cum și-au construit democrația și edificat statul de drept și nu vom face auzită vocea noastră în soluționarea anumitor probleme la nivel european și internațional”, a adăugat parlamentarul.

...

...

...

...

...

...

Datele prezentate în materialul CPR:

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal