„Vedem că procesul merge destul de anevoios, dar reieșim din ideea că de rezultatul pozitiv sunt interesate popoarele Republicii Moldova și a Federației Ruse”, a declarat Putin.

Potrivit președintelui rus, mai multe decizii luate în ultima perioadă, printre care liberalizarea regimului de ședere pentru migranții de muncă sau deschiderea pieței ruse pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești sunt acțiuni întreprinse pentru susținerea eforturilor lui Dodon de a „normaliza” relațiile dintre cele două state.

La rândul său, Dodon a mulțumit Rusiei pentru abordarea sa în relațiile cu R. Moldova: „Am mulţumit încă o dată liderului rus pentru luarea mai multor decizii pozitive cu privire la exportul produselor moldoveneşti pe piaţa rusă şi amnistia migranţilor muncitori”, asigurându-l pe ldierul de la Moscova că va „dezaproba categoric orice manifestăre antirusă” a autorităţilor de la Chișinău.

Vezi AICI ce spune Dodon despre întrevederea cu Putin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!