„În Chișinău urmează a fi construit un singur sediu pentru toate instanțele judecătorești. Opțiunile pe care le-a avut Guvernul a fost fie să identifice un teren și să construiască o astfel de clădire, fie să găsească o clădire potrivită și să amplaseze toate instanțele într-o singură clădire. Am ales ultima soluție, și din punct de vedere a costurilor. Am decis transferarea instanțelor în clădirea din bulevardul Ștefan cel Mare 162. Are o suprafață de 2000 de m2. Aici urmează, în următorii 2 ani și jumătate, să fie create toate condițiile necesare”, a comunicat Cebotari. 

Conform estimărilor enunțate de ministru, costul renovării va fi sub 300 de euro per m2. „Construcția ar fi fost cel puțin de două ori mai scumpă”, a motivat oficialul. 

Autoritățile dau asigurări că edificiile în care se află acum instanțele judecătorești vor fi utilizate de alte instituții ale statului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!