„La data de 25 octombrie expiră termenu directorului CNA. În lege se prevede expres că directorul deține această funcție timp de 5 ani și nu mai poate avea al doilea mandat. Era normal ca comisia juridică, care este abilitată prin lege, să purceadă la organizarea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de director al CNA.

Ieri a avut loc ședința Comisiei Juridice, nu a fost nici pomină de așa ceva. O să așteptăm miercurea viitoare, poate la ședința comisiei se va discuta. Dacă nu, eu promit că voi aborda acest subiect la comisie pentru ca să purcedem la organizarea concursului. Pentru că acolo trebuie de elaborat regulamentul, de stabilit clar care sunt procedurile de selectare.

Vrem ca acest lucru să se petreacă transparent. Cu atât mai mult că din comisie pot face parte și reprezentanți ai societății civile, dar și a mediului academic”, a declarat liberal-democratul.

„Ce ține de directorul SIS, aceasta tot este o prerogativă a Comisiei juridice din Parlament. Nu cunosc care este situația actuală în privința acestui subiect, dar bănuiesc că este aceeași”, a adăugat Deliu.