Liderul democraților afirmă că în cadrul procesului de reformă care s-a petrecut câțiva ani în urmă „sute de polițiști a căror atribuție reală era să patruleze și să asigure ordinea publică s-au reprofilat după bunul lor plac în agenți de patrulare”.

„S-a constatat să în loc de 300 de polițiști de patrulare avem 1000. Ei toți nu fac altceva decât să oprească mașini fără motiv pentru așa-zise controale de rutină care devin, în realitate, mijloace de hărțuire a oamenilor și generatoare de corupție. Am cerut responsabililor din Guvern să pună capăt acestor abuzuri. Oamenii trebuie lăsați să circule în pace atâta timp cât nu au comis încălcări. Poliția trebuie să se concentreze pe cazuri concrete de ilegalitate în trafic, cei care au consumat alcool sau se comportă violent la volan”, a declarat Plahotniuc.

El a promis că polițiștii vor avea voie să oprească șoferii în trafic doar atunci când aceștia încalcă legea, sau au loc acțiuni de combatere a consumului de alcool în rândul șoferilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!