VIDEO. Emilian Crețu pleacă de la Teatrului Eugene Ionesco: „Petru Vutcărău a distrus acest teatru”

Actorul Emilian Crețu se retrage din teatru pentru o perioadă nedeterminată de timp. Acesta a declarat într-un live pe Facebook că pleacă de la Teatrul Eugene Ionesco. Emilian Crețu susține că șeful instituției a instaurat dictatura, persecută actorii care îndrăznesc să își expună punctul de vedere, îi înjosește cu etichetele „căcăcioși” și „nimicuri”, scrie Ea.md.

„Da dle Vutcărău, sunt un nimic, dar nu am distrus oameni talentați așa cum ați făcut-o dvs. Foarte mulți se întreabă de ce nu se joacă spectacolul Căsătoria. Vinovat e Petru Vutcărău, nu permite ca un alt regizor să facă un spectacol mai bun decât al lui. A pus spectacolul miercurea, să nu se mai vândă. Dar s-a vândut și miercurea”, povestește Emilian. 

Emilian Crețu a muncit la Teatrul Eugene Ionescu mai bine de 10 ani. 

„Domnule Petru Vutcărău, am un mesaj pentru dvs. Teatrul a fost creat de o echipă, din păcate sunteți unicul om care a distrus acest teatru. Aici scrie: „Teatrul Național Eugene Ionesco, deci este al statului, nu este un teatru boieresc, al lui Petru Vutcăru și al Alei Menșicov. În teatru este o dictatură: nu vrei să te supui, trebuie să pleci. Mă întrebați „ce ai făcut, bă, în teatrul ăsta? Ești un nimic.” Poate sunt un nimic, dar nu am distrus talente. O să luați studenți și o să îi pupați în fund, cu o cafeluță, o să îi trageți în teatru… Roluri nu prea am avut aici, știți de ce? Pentru că am limba lungă, nu tac atunci când sunt făcut un nimic, suntem făcuți căcăcioși. Sper că Ministerul Culturii se va autosesiza să vadă ce se întâmplă în acest teatru. Probabil nu voi face teatru o bucată de timp. Petru Vutcărău, trebuie să plecați, sunteți un cancer al acestui teatru. Nu le permiteți oamenlor să se manifeste. Petru Vutcărău mi-a zis personal că oamenii care mă urmăresc (n.r. urmăresc vlogul Da Sunt Român) sunt din pătura socială de jos”, spune Crețu în live-ul său.

Emisiuna: DaSuntRomân... Teatrul National Eugene Ionesco!!! Posted by Emilian Cretu - Da Sunt Român on 17 Octombrie 2017

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!