„Solicităm audierea ministrului Educației pe marginea activității Agenției Naționale de Curriculum și Evaluare. Sunt angajate doar 9 persoane, în timp ce în acte sunt 40 de persoane. Banii se oferă însă ca pentru 40 de persoane, fiind plătiți doar 9 și primind prime și adaosuri la salarii din banii rămași”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea.

Președintele fracțiunii PD, Marian Lupu, a spus că subiectul „merită audiat și discutat”, însă mai târziu.

„Vreau să fac un apropo: mi-aduc aminte că nu demult am audiat conducerea veche a ministerului la subiectul BAC-ului. Au fost propuneri concrete, am avut o opinie comună și ca să evităm rușinea am spus că nu votăm nimic atunci. Având în vedere că doamna ministru e nou-nouță în funcție și pentru că zilele astea merge la Kiev ca să discute subiectul școlilor românești, haideți să-i dăm timp să intre în temă. Până atunci, să ia măsuri pe intern înainte de audieri”, a propus Lupu.

„Am primit aceste informații alaltăieri. Știind că doamna ministru nu va fi în țară, special am propus audierile pentru data de 26, ca doamna ministru să se pregătească. Subiectul e prea important ca să nu luăm nicio decizie”, a adăugat Batrîncea.

„Marți vom avea informația de la minister, în comisie. Vom anunța biroul permanent și vom pune la punct o chestiune precisă ca ședința viitoare să nu fie haotică”, a spus, la rândul său, Vladimir Hotineanu.

„Eu cred că nu mai am ce spune, văd că e un consens găsit între PD și PSRM”, a fost scurtul comentariu al liderului PL, Mihai Ghimpu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!