Astfel, demersurile procurorilor au fost integral satisfăcute, în pofida solicitării apărării de aplicare a arestului la domiciliu, relatează UNIAN.

Potrivit sursei citate, partea apărării are la dispoziție șapte zile calendaristice pentru a ataca deciziile instanței de judecată.

Din noile imagini date publicității se poate observa că victimele pur și simplu nu au avut timp să reacționeze atunci când automobilul a intrat în mulțime. Totodată, în înregistrare se vede cum două persoane poziționate în spatele victimelor au reușit să fugă în extremis din calea mașinii scăpate de sub control. ATENȚIE, imagini care vă pot afecta emoțional!

Tânăra în vârstă de 20 de ani, suspectată că a omorât cinci persoane și a rănit grav altele șase, a fost luată sub strajă din Judecătoria Kieveană raională din Harkiv.

Potrivit UNIAN, care citează UA112, partea apărării este convinsă că vinovat de accident se face șoferul mașinii Volkswagen Touareg, care ar fi oprit după linia stop și a început deplasarea la culoarea galbenă a semaforului.

„Chiar și cei care nu sunt specialiști în domeniu pot observa că Touareg-ul a început deplasarea la culoarea galbenă a semaforului. Din acest motiv întreb: de ce pe banca suspecților se află Elena Zaițeva?”, a spus avocata Iulia Kozîri.

Potrivit ei, date obiective privind legătura cauză-efect pot fi deduse doar dintr-un act care poate demonstra în mod obiectiv vina celuilalt conducător auto - și anume încheierea judecătorească a expertizei autotehnice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!