În februarie 2016, vameșii irlandezi au ridicat o sumă de 71.000 de euro de la un bărbat pe nume Ramon Rodrieguez din Sabadell, Spania, pe aeroportul din Dublin.  

Curtea Criminală de Circumscripție din Dublin a înștiințat bărbatul despre faptul că banii vor intra în proprietatea statului, dar el spune că de frică pentru viața lui nu vrea să se întoarcă în Irlanda, spunând că banii aparțin „mafiei moldovenești”. 

Rodriguez a fost identificat în momentul în care cobora din avionul care venea din Barcelona. El a fost văzut intrând într-o mașină iar ulterior ieșind din ea cu o geantă. 

Ofițerii vamali i-au solicitat geanta, iar în ea a fost găsită suma de 71.000 de euro, bancnote puse într-o cutie de bircuiți și între faldurile lenjeriei de pat.

În timpul interogatoriului, Rodriguez a spus că a primit banii de la un moldovean din Spania și a spus că a mai ridicat sume de bani într-un mod similar și înainte. 

Rodriguez a mai fost judecat și condamnat pentru contrabandă de cannabis.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!