Cât spune Năstase că a cheltuit Plahotniuc pentru a aduce oameni să-l susțină în scuarul TNOB

Cât spune Năstase că a cheltuit Plahotniuc pentru a aduce oameni să-l susțină în scuarul TNOB

Vlad Plahotniuc a cheltuit peste 2,8 milioane de lei pentru a aduce oamenii să-l susțină în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB) în data de 13 ianuarie 2016, în contextul în care liderul PDM intenționa să ajungă prim-ministru al Republicii Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care împreună cu alți fruntași ai formațiunii, au ținut o conferință de presă pe scărilor din scuarul TNOB.

„Când are nevoie, Plahotniuc aduce din banii contribuabililor în scuarele din Chișinău așa-zișii susținători. Am intrat în posesia unui document care face parte dintr-un dosar mai amplu pe care-l documentăm în ceea ce privește mafia de guvernare. Documentul demonstrează că în acest scuar au fost aduși oameni cu 2.800.993 de lei. Doar pentru ca niște oameni necăjiți, angajai sau șomeri, să vină aici și să facă figurație pentru acest individ care a batjocorit de-a lungul timpului o țară”,a declarat liderul PPDA, oferind câteva cifre:

„Trenul Ocnița - 280 de oameni - 18000 de lei

Publicitate

Din Găgăuzia - 1100 de oameni - 172237 lei

De la Ungheni - 1100 de oameni - 105779 lei

De la Telenești - 1000 de ameni -102500 lei

De la Soroca - 1070 de oameni - 137700 lei”

„Iată cum acest individ care deține peste 90% din televizune ne minte spunându-ne că oamenii vin să-l sprijine din propria lor inițiativă. Iată cum se procedează în R. Moldova, iată unde sunt miliardele furate de la cetățeni și unde se cheltuie ele”, a spus Andrei Năstase.

„Reiterez inițiativa PPDA de confiscarea extinsă a averilor ilicit dobândite de procurori și judecători corupți, funcționari de rang înalt putred de corupți. Acesta va fi un prim obiectiv al nostru atunci când vom ajunge la guvernare - confiscarea averilor celor corupți”, a adăugat Năstase.

Foto: PPDA

...

Amintim că în data de 13 ianuarie 2016 Vlad Plahotniuc a vorbit în fața unei mulțimi adunate în scuarul TNOB, în care a promis mai multe schimbări în bine în Republica Moldova. La scurt timp după acest eveniment, președintele de atunci, Nicolae Timofti, a respins candidatura sa la funcia de premier. Ulterior Timofti a acceptat o altă candidatură a democraților - cea a actualului șef al cabinetului de miniștri - Pavel Filip, cel care a urcat, alături de Plahotniuc, pe treptele din fața TNOB.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal