Ce faci când constaţi ca hainele nu te mai încap, iar cureaua pantalonilor a devenit prea mică? Realizezi instantaneu că numărul kilogramelor acumulate a depăşit limita cu care erai obişnuită, dar te amăgeşti singură spunându-ţi „m-am îngrăşat un pic, câteva kilograme în plus nu-s o tragedie” şi ignori problema evident.
Îngrijorarea începe să pună stăpânire pe mintea ta, iar ideea că „trebuie să slăbesc” începe să te frământe constant. Începi să cauţi diete de slăbire uşoare, rapide, care să facă minuni peste noapte. Îţi întrebi prietenele, colegele de serviciu ca să-ţi recomande un regim rapid de slăbire, sau cauţi de internet vreuna, dar constaţi că nimic nu ţi se potriveşte cu dorinţa de a-ţi păstra măcar o parte din alimentele preferate şi a slăbi repede în acelaşi timp, fără eforturi prea mari.
Am întâlnit foarte puţine femei care atunci când s-au îngrăşat doar câteva kilograme (2-4 kg) să reacţioneze imediat pentru a slăbi şi a-şi menţine silueta, dar ştiu că există şi nu pot decât să le invidiez puţin. Bine, recunosc, puţin mai mult.
O dietă personalizată realizată de un medic nutriţionist înseamnă pe scurt o dietă croită special pentru tine, exact pentru nevoile organismului tău.
Este o dietă adaptată din toate punctele de vedere pentru tine, deci fără tipare, fără să te chinui să ţii un regim, fără să te înfometezi sau să-ţi pui în pericol sănătatea.
Un regim de slăbire corect personalizat va duce nu doar la pierderea unor kilograme, dar şi la îmbunătăţirea sănătăţii datorită recomandărilor nutriţionale echilibrate şi în concordanţă cu problemele şi nevoile organismului tău.
Într-un centru specializat în nutriţie şi slăbire ai mai mulţi specialişti la îndemână, iar aici nu doar ţi se face profilul nutriţional, dar eşti şi ajutat să duci lupta contra kilogramelor în plus.
Este important să comunici fără probleme cu nutriţionistul tău, să existe o relaţie deschisă, să existe flexibilitate şi seriozitate la fel de mult cum contează să ai un medic cu experienţă, iar datorită tuturor acestor motive de mai sus eu am apelat la dna doctor Mădălina Truică, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice din cadrul centrului Smart Nutrition, scrie csid.ro.
Câte persoane au încercat singure diverse diete auzite, recomandate de prieteni pentru a eşua (mai devreme sau mai târziu) în dorinţa lor de a slăbi? Şi oare câte au ajuns să se îngraşe mai tare sau să-şi facă rău printr-un regim care deşi a dus la slăbire a afectat şi funcţionarea organismului.
Multe persoane încearcă dietele auzite printre prieteni chiar dacă despre unele se ştie că pot fi periculoase şi vă povestesc un singur exemplu. Am o colegă, care vara trecută a ţinut dieta Dukan. Se documentase în privinţa ei, citise avertizările numeroase privind pericolul pentru sănătate ale acestei dietei şi deci ştia despre riscurile implicate, dar a considerat că merită efortul pentru a slăbi mai multe kg şi în plus ea este o persoană puternică, rezistentă iar probleme de sănătate datorate unei diete nu i se pot întâmpla ei.
După aproximativ 2 săptămâni de dietă Dukan însă organismul ei a cedat şi a ajuns la urgenţă cu dureri foarte mari, dar evident atunci nimeni nu s-a deranjat să caute cauzele adevărate ale problemei, i s-a dat un calmant şi a fost trimisă acasă. Problemele au continuat şi atunci a decis să meargă la mai mulţi medici pentru un control amănunţit. Verdictul a fost simplu: aparatul digestiv fusese complet dat peste cap, iar din acel moment a trebuit să se trateze pentru asta.
Nu trebuie să riscăm cu sănătatea noastră, iar dacă o preţuieşti cu adevărat atunci fă un efort şi consultă un medic când ai probleme, inclusiv pentru probleme de greutate.
Vezi și aceste știri

Ministerul Agriculturii cheamă Ambasada Rusiei la discuții, în urma embargoului impus la produsele agricole

În weekend, traficul rutier pe strada Ismail la intersecția cu Alexandru cel Bun va fi suspendat. Cum va circula transportul public
