Jurnaliștii au menționat despre vizita unei delegații din regiunea transnistreană la Moscova și întâlnirile acestora cu oficialii ruși. Totodată, în reportaj s-a vorbit despre reformele implementate în Rusia și că acestea urmează să devină un exemplu pentru regiunea transnistreană. 

De asemenea, jurnaliștii spun că la Moscova urmează să fie organizate Zilele regiunii transnistrene. 

În materialul video s-a vorbit despre importanța, în viziunea reprezentanților transnistreni, a pacificatorilor ruși pe teritoriul regiunii. Așa, cel puțin, sunt numiți aceștia de către jurnaliștii de peste Nistru.

Pe parcursul materialului au fost tratate manipulatoriu anumite subiecte sensibile. Unul dintre ele este prezența armatei rusești pe teritoriul regiunii transnistrene. Jurnaliștii de acolo îi numesc pacificatori ruși în reportaj. De asemenea, în nenumărate rânduri, se vorbește despre cum investițiile rusești ajută la rezolvarea problemelor din regiune și implementarea reformelor. 

În materialul video lipsesc experții care ar putea vorbi despre schimbările „pozitive” din regiune despre care au vorbit jurnaliștii, lipsesc părerile locuitorilor din regiune care ar putea confirma sau infirma acest lucru și lipsește poziția Chișinăului vizavi de cooperarea dintre Tiraspol și Moscova.

 

Cam atât pentru ediția de astăzi. Puteți să ne urmăriți pe pagina de Facebook și Twitter. Toate bune și nu uitați să vă informați din mai multe surse.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!