VIDEO. Interviu cu organizatorii Galei Studenților originari din R. Moldova: E o platformă care ne unește mințile în jurul unui scop comun

VIDEO. Interviu cu organizatorii Galei Studenților originari din R. Moldova: E o platformă care ne unește mințile în jurul unui scop comun

Cei mai buni studenți din R. Moldova care își fac studiile peste hotarele țării sunt...dați în căutare! Mințile lor luminate sunt căutate pentru participarea în ediția a cincea a Galei Studenților Originari din R. Moldova, care va avea loc la finele lunii decembrie. În premieră anul acesta, festivitatea este organizată fără susținere guvernamentală, cu genericul „Implicare”. Am decis să-i implicăm în a ne povesti ce ne așteaptă anul acesta la Gală pe doi dintre organizatorii evenimentului, Nicu Știrbeț și Maria Ivanov, ajutați de Ana-Maria Munteanu printr-o intervenție video de peste hotare.

Iată câteva fragmente din interviul de mai sus.

- Noi am crezut că pentru ca studenții noștri să gândească independent, să se organizeze în grupuri neinfluențați de nimeni, e necesar și musai să fim complet independenți. Ediția a cincea e făcută sub genericul „implicare”.

- Noi credem că Gala poate reprezenta o platformă de a ne uni și ne a pune mințile către un scop comun. Genericul „implicare” va fi reprezentat prin paneluri tematice cu diverși experți, care vor duce dezbateri pe anumite direcții de dezvoltare a R. Moldova. Sperăm să formăm grupurile de entuziaști care au credința care pot mișca lucrurile.

- Fiecare, atâta timp cât are dorința de a se implica, o poate face și de la distanță. Odată ce ești plecat, ai multe cunoștințe și vezi lucrurile altfel, poți ajuta cu o idee nouă.

- Cel mai important ajutor al țării pentru noi e cel format în cei șapte ani de acasă, fiind baza care ne impulsionează să ajungem într-un anumit mediu. Pe lângă susținerea morală primită de acasă, sunt și pachetele de acasă, cu ouă și bomboanele de la Bucuria.

- Tinerii studenți nu sunt motivați doar de lucrurile materiale. Cei care au contact cu casa sunt cei care sunt motivați de mica schimbare pe care pot să o producă.

- Dese ori se întâmplă ca, fiind în fusuri orare diferite, să avem diverse fundaluri sonore amuzante. Fiecare conversație Skype se începe cu minim 20 de minute de „Alo, mă auzi? Mă văd?” sau „Vino mai aproape de laptop”.

- Nu neajunsurile se văd din afara țării. Se pleacă din cauza neajunsurilor, într-adevăr. Dar peste o perioadă, de peste hotare, se văd lucrurile unice care o fac pe Moldova să fie Moldova: sărmăluțele mamei, vinul tatei, bomboanele... Te apucă dorul de casă pe la 2 de noapte și vrei să implementezi diferite idei.

Puteți aplica la GSORM până pe data de 5 noiembrie, accesând acest link.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal