Orăşelul Vinului, care va fi amenajat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi împărţit pe zone: Zona meşteşugurilor populare, Zona creatorilor, Şcola Vinului, unde vizitatorii vor fi învăţaţi cum să deguste vinul.
În cadrul acestei ediții va fi desfășurată şi Școala Vinului, unde vor fi prezentate mai multe master-classuri pentru consumul corect de vinuri. De asemenea, vor fi organizate mai multe excursii la cele mai mari vinării din țară.
În cadrul evenimentului va fi decernat Marele premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol, Medalia 120 de ani de la naşterea oenologului Petru Ungureanu şi Premiul pentru cea mai bună prezentare şi cea mai bună interacţiune cu publicul la stand.
Pentru comoditatea vizitatorilor vor fi amenajate puncte de informare, unde aceştia vor găsi hărţi, dar şi alte materiale informative şi vor putea procura pahare cu logoul evenimentului.
În acest an, organizarea Zilei Vinului a costat peste două milioane de lei, aproape dublu față de anii precedenți. Banii vor fi alocați de Oficiului Naţional al Viei şi Vinului și alți partaneri privați. Organizatorii promit că cea de-a 13-a ediţie va avea un concept inedit și va atrage peste 30.000 de vizitatori, de trei ori mai mult decât anul trecut.
Evenimentul este organizat cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vin, cu susţinerea proiectului USAID CEED II. Scopul de bază al acestui eveniment este diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.