„Blockchain este noua revoluție în domeniul tehnologiei informațiilor cu creșteri spectaculoase. Cu cât mai devreme mă adaptez acestor tehnologii, cu atât mai bine. Cred că pe termen mediu, tehnologiile blockchain vor fi implementate la scară largă și eu voi profita de cunostințele și experiența acumulată din fazele relativ incipiente ale dezvoltării sale”, povestește Dumitru într-un articol publicat pe start-up.ro.
Înainde de a lua decizia de a intra în antreprenoriat, Dumitru a lucrat în cadrul Parlamentului României, coordonând un grup parlamentar (Prietenii Unirii) de inițiativă legislativă și de lobby în ceea ce privește demersurile instituției pentru unirea Republicii Moldova cu România.
„Tot timpul am vrut să fiu independent și să nu îmi programez timpul în dependență de ce spune alt patron. Asta m-a împins să caut în permanență posibilități noi de afaceri care să îmi aducă satisfacție personală și multe alte oportunități pe care nu le-aș avea dacă aș fi angajat”, explică el decizia de a lansa un business pe cont propriu.
„Trebuie să evadezi din spațiul de siguranță și securitate pe care ți-l oferă un loc de muncă stabil și să îți asumi posibilitatea unui eșec.” Dumitru Bereștean.
Autor:
Nu este la prima experiență de acest gen, precum nici la prima afacere care are la bază tehnologia blockchain - mai are un proiect bazat tot pe această tehnologie pe care îl desfășoară alături de niște prieteni: Crypto Alias.
Își dorea, totuși, să înceapă încă o afacere de acest gen. Așa a apărut DAPP Solutions, o firmă care va crea aplicații descentralizate care rulează în platforma blockchain. Deși era un proiect pe care plănuia să-l implementeze chiar dacă ar fi fost cazul să apeleze la comunitate pentru crowdfunding sau să pună la bătaie resursele lui financiare.
„Trebuie să inveți din greșeli, să analizezi ce trebuie să schimbi și să pornești din nou la drum.” Dumitru Bereștean.
Autor:
Dumitru a ales să-și finanțeze afacerea prin programul Start-Up Nation, un program de sprijin pentru tinerii intreprinzători oferit de statul român. A primit 200.000 de lei (peste 43 000 de euro), suma maximă oferită, iar 95% din banii se vor duce pe echipamentele IT pentru dezvoltarea de software.
Astăzi, principala sa țintă sunt clienții din afara granițelor. „Blockchain încă nu și-a atins potențialul maxim de dezvolare și urmează din ce în ce mai multe companii să îl implementeze. Este o piață cu potențial mare de creștere în special în domeniul financiar, sectorul public, comerț. Conform studiilor din domeniu, investițiile în tehnologia blockchain se vor tripla până în 2020. Conform unui studiu Delloite, 65% din companiile americane vor implementa această tehnologie în aceeași perioadă iar 45% din antreprenorii americani consideră ca afacerile care nu se vor adapta acestor tehnologii vor avea de suferit”, mai spune el.
„Planifică-ți foarte atent activitățile și pașii. Încearcă să calculezi și să anticipezi rezultatele fiecarei acțiuni.” Dumitru Bereștean.
Autor:
Deși este conștient că dezvoltarea de la zero a unei aplicații descentralizate, mai ales pentru ICO, lucru care necesită crearea aplicației, coagularea ideii într-o lucrare de prezentare, crearea site-urilor, promovarea ei în comunitatea blockchain este un efort financiar destul de mare, este încrezător în potențialul afacerii sale. „În jur de 10-15 mii de euro vor costa asemenea servicii. Îmi propun ca în primul an de activitate să am măcar 3 astfel de comenzi”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.