„Conform sondajului, Parlamentul este văzut ca cel mai corupt, dar atunci când oamenii sunt întrebați cui personal ați dat mită, niciun deputat nu este în acest sondaj. Niciunul! [...] Pe primele locuri am văzut că sunt medicii, educația, poliția, vama, și niciun exponent al politicului.

Eu văd acest paradox deoarece oamenii percep Parlamentul ca un organ corupt, dar îl percep din spusele voastre, dragii mei (n. r. - a jurnaliștilor). Ceea ce se aude: știți, o babă la piață a spus că este corupt, dar niciodată în viață nimeni din cetățeni nu a spus că vreodată a avut de-a face cu un deputat sau reprezentant al Parlamentului”, a spus deputatul PDM.

Sergiu Sîrbu a ținut să sublinieze că are întâlniri frecvente cu cetățenii, în calitatea sa de parlamentar.

Amintim că potrivit unui sondaj IRI, dat publicității ieri, 9 noiembrie, Parlamentul este considerat cea mai coruptă instituție de stat din Republica Moldova, cu 30%. De asemenea, 96% dintre cetățeni consideră corupția o problemă mare și foarte mare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!