Această idee s-a născut în grupul DEM din dorința exprimată a mai multor persoane fizice originare din Republica Moldova cu ședere permanentă sau temporară în străinătate de a contribui cu împrumuturi din economiile proprii la dezvoltarea inițiativelor de antreprenoriat din Republica Moldova. În cadrul proiectului antreprenorul a fost selectat prin concurs public, iar pentru departajare a fost folosit criteriul impactului social (crearea de locuri noi de muncă, ajutorul unei comunități, activitatea de voluntariat, etc).

Elena Ețcu, afacerea căreia a fost selectată pentru acest proiect, s-a angajat să creeze noi locuri de muncă în schimbul împrumutului acordat. Astfel, oferind un împrumut prin intermediul acestui proiect, finanțatorii susțin nu doar un antreprenor, ci și dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Colectarea fondurilor este efectuată prin intermediul platformei Guvern24. Vedeți mai jos un infografic ce descrie în detalii mecanismul împrumutului participativ.

 

Împrumutul participativ - Infografic

Notă: Pentru a deveni „Finanțator” trebuie să urmați pașii: 1) Descărcați contractul aici. 2) Completați contractul; 3) Scanați și expediați în format PDF pe adresa info@guvern24.md.

În cazul în care contractul nu este semnat și expediat pe email - contribuția va fi catalogată drept donație.

Mai multe detalii la subiect vedeți aici

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!