În prezent, în Marea Britanie sunt circa 300.000 de persoane cu cetățenie română. Câți dintre aceștia sunt originari din Republica Moldova, nu se știe cu exactitate pentru că majoritatea migranților din țara noastră pleacă în baza pașaporului românesc. Dar, datele statistice arată că diferența dintre migranții din Marea Britanie născuți în România și cei cu cetățenie română este de 1,4% în favoarea ultimului grup. 

Potrivit expertului Dorin Toma, în 2014 în Marea Britanie au migrat 6.000 moldoveni, în timp ce în 2016 numărul acestora a crescut până la 15.000. „Rezultă că, în 2 ani, în Marea Britanie au venit 9.000 de moldoveni, dintre care fiecare al șaselea cu cetățenia altui stat decât Republica Moldova”, a mai precizat expertul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!