Gămurari: Vlad Plahotniuc nu e cercetat penal în România. E un fals grosolan

Gămurari: Vlad Plahotniuc nu e cercetat penal în România. E un fals grosolan

Reprezentanții Partidului Democrat neagă că Vlad Plahotniuc ar fi fost vizat într-un dosar penal peste Prut. Potrivit purtătorului de cuvând al PD-ului, Vitalie Gămurari, Plahotniuc s-ar fi adresat în vara acestui an cu o solicitare organelor de drept din România pentru a afla dacă are deschise cauze penale, răspunsul primit fiind negativ. Gămurari a calificat informațiile apărute în presă drept „falsuri grosolane” și „manipulare”, îndemnând presa să nu folosească „istorii inventate”. 

„Nouă campanie de manipulare, precum că domnul Plahotniuc e vizat într-un dosar penal. E un fals grosolan. El nu e cercetat penal în România. Documentul e o ordonanță mai veche, care conform legislației românești, este intentată în rezultatul unor fapte. Nu e pe numele domnului Plahotniuc, e pe fapte. Eu ca jurist, sfătuiesc persoanele în cauză să consulte juriști în acest sens. În fapt e o plângere depusă de inculpatul Veaceslav Platon împotriva lui Vlad Plahotniuc. Fiecare din voi, dacă ați depune o plângere, ar fi fost pornită o cauză penală pe fapte, apoi s-ar fi trecut la persoane”, a comunicat Gămurari.

El a subliniat că dacă denunțul va fi fals, legislația prevede cel vizat poate depune plângere pentru denunț calomnios.

„Dacă domnul Plahotniuc ar fi fost vizat, i s-ar fi comunicat. El a trimis, mai devreme, solicitări autorităților române, iar răspunsurile negative, cele mai recente, sunt din august. Documentul cu care s-a manipulat e din luna aprilie. Astfel e clar că e o manipulare”, mai spune Gămurari.

Purtătorul de cuvând afirmă că știrea este „o manipulare marca Jurnal TV”.

„Cei care fac denunțuri sau dau interviuri sunt infractori. Fie ele vor să se răzbune, fie au anumite interese. Cel mai grav e că declarațiilor lor sunt prezentate drept ultima șansă a adevărului. În alte state europene nu vom găsi o asemenea manipulare. Suntem într-o campanie electorală prematură, iar faptul că drept agitatori sunt folosiți infractorii putem să ne dăm seama cum va fi campania. Mass-media, nu folosiți istorii inventate. Unii reprezentanți ai mass-media, sub titulatura de presă liberă, prezintă manipulări”, a conchis Gămurari.

sursa foto: privesc.eu

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal