„Nouă campanie de manipulare, precum că domnul Plahotniuc e vizat într-un dosar penal. E un fals grosolan. El nu e cercetat penal în România. Documentul e o ordonanță mai veche, care conform legislației românești, este intentată în rezultatul unor fapte. Nu e pe numele domnului Plahotniuc, e pe fapte. Eu ca jurist, sfătuiesc persoanele în cauză să consulte juriști în acest sens. În fapt e o plângere depusă de inculpatul Veaceslav Platon împotriva lui Vlad Plahotniuc. Fiecare din voi, dacă ați depune o plângere, ar fi fost pornită o cauză penală pe fapte, apoi s-ar fi trecut la persoane”, a comunicat Gămurari. 

El a subliniat că dacă denunțul va fi fals, legislația prevede cel vizat poate depune plângere pentru denunț calomnios.

„Dacă domnul Plahotniuc ar fi fost vizat, i s-ar fi comunicat. El a trimis, mai devreme, solicitări autorităților române, iar răspunsurile negative, cele mai recente, sunt din august. Documentul cu care s-a manipulat e din luna aprilie. Astfel e clar că e o manipulare”, mai spune Gămurari. 

Purtătorul de cuvând afirmă că știrea este „o manipulare marca Jurnal TV”.

„Cei care fac denunțuri sau dau interviuri sunt infractori. Fie ele vor să se răzbune, fie au anumite interese. Cel mai grav e că declarațiilor lor sunt prezentate drept ultima șansă a adevărului. În alte state europene nu vom găsi o asemenea manipulare. Suntem într-o campanie electorală prematură, iar faptul că drept agitatori sunt folosiți infractorii putem să ne dăm seama cum va fi campania. Mass-media, nu folosiți istorii inventate. Unii reprezentanți ai mass-media, sub titulatura de presă liberă, prezintă manipulări”, a conchis Gămurari. 

sursa foto: privesc.eu

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!