„Am venit să le transmitem procurorilor niște înregistrări de convorbiri telefonice care au apărut și în spațiul public, în speranța că Procuratura va auzi ceea ce n-a vrut să audă până acum. Și mă refer la înregistrarea conversațiilor telefonice dintre Iaralov, un apropiat al lui Plahotniuc, și Veaceslav Platon, care e un fost partener de fraude bancare al lui Plahotniuc, să vedem poate de această dată, sub geamurile Procuraturii, ne facem auziți”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

Video de realitatealive.md

Potrivit Maiei Sandu, cei doi discutau despre faptul că Plahotniuc își dorește să controleze 60 și ceva de deputați în Parlament. „Vedem că în timp s-a realizat această dorință. Se mai vorbește că în trecut Plahotniuc plătea celor care fac justiție, acum nu-i mai plătește pentru că are alte instrumente de constrângere, se vorbește foarte clar despre faptul că primarii trec la PD pentru că li se deschid dosare penale și despre faptul că singurul lucru care-i lipsește lui Plahotniuc ca să controleze total această țară este dragostea poporului”, spune fostul ministru al Educației.

Aceasta a menționat că în cazul denunțului în care îl acuză pe Plahotniuc de uzurpare a puterii în stat, au fost audiați premierul, președintele Parlamentului și câțiv deputați apropiați lui Plahotniuc sau aflați în coaliție cu PD.

„Ieri am primit răspuns de la Procuratură la denunțul depus de noi împotriva lui Vlad Plahotniuc, în care l-am acuzat de uzurpare de putere. Surpriză - Procuratura ne-a anunțat că Vlad Plahotniuc e curat ca lacrimă. Din această scrisoare, aflăm că cei audiați de procuratură, și anume președintele Parlamentului Andrian Candu, deputații Ghilețchi, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi, spun că nu există niciun fel de imixtiune din partea lui Plahotniuc în activitatea Parlamentului. Primul-ministru Filip spune și el că nu există nicio imixtiune în activitatea Executivului”, a spus Maia Sandu.

„În baza celor declarate de ei, Procuratura face o concluzie - toate faptele pe care le invocăm noi în denunț sunt motivate politic și nu pot fi folosite pentru a deschide o cauză penală cetățeanului Plahotniuc Vladimir.

Ne întrebăm de ce Procuratura a ales să audieze doar persoane care sunt rude cu Vladimir Plahotniuc și persoane subordonate politic, pentru că toți cei audiați sunt membri ai Partidului Democrat sau sunt în coaliție cu PD. Ne întrebăm de ce cel vizat în denunț, și anume Vlad Plahotniuc, nu a fost audiat de Procuratura, care se pare că consideră că președintele Parlamentului și prim-ministrul au mai mult timp și pot fi abordați. Vladimir Plahotniuc nu poate fi luat la întrebări atunci când este acuzat de uzurparea puterii în stat. Vedem spectacolul organizat de această dată”, a mai spus lidera PAS.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!