*Acest material este sponsorizat

FOTO, VIDEO. Moldova Agroindbank a inaugurat Centrul pentru Tineri - MAIB studio Avanti

FOTO, VIDEO. Moldova Agroindbank a inaugurat Centrul pentru Tineri - MAIB studio Avanti

BC „Moldova Agroindbank” SA a inaugurat primul Centru pentru Tineri „MAIB studio Avanti” în domeniul financiar-bancar din Republica Moldova. Scopul Centrului este de a participa în formarea tinerilor, de a-i face cunoscuţi cu noţiunile de bază ale lumii financiare moderne, serviciile şi produsele bancare, fiind utilizate tehnologiile informaţionale de ultimă generaţie.

Sala de formare este dotată cu cea mai nouă aparatură video și sonorizare, laptopuri, tablete, conectate la reţeaua wi-fi şi altă tehnică performantă destinată sesiunilor de instruire. Programul Centrului prevede prezentări şi un dialog deschis cu experţii şi specialiştii din domeniu.

„Deschiderea Centrului pentru Tineri „MAIB studio Avanti”, primul de acest gen din Republica Moldova, este o continuitate a proiectelor noastre de responsabilitate socială, pe care le realizăm deja de mulţi ani. Ne propunem să avem un nou model de comunicare cu tinerii, un dialog deschis, interactiv pentru a le înţelege necesităţile şi a le oferi soluţii concrete. Vom depune tot efortul ca să ne realizăm scopurile şi astfel să aducem plus valoare ţării noastre. Centrul nu este parte a sistemului de învăţământ, dar vom colabora activ cu organizaţiile de stat şi cele private  pentru ca activitatea acestuia să fie una benefică pentru cei care îi vor păşi pragul. „MAIB studio Avanti” vine să ajute tinerii să folosească înţelept noile tehnologii, produsele şi serviciile bancare, să înveţe să-şi gestioneze corect banii, în condiţii de maximă securitate şi să testeze personal ultimele inovaţii bancare”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” S.A. în deschiderea evenimentului.

Pentru tinerii implicaţi deja în afaceri vor fi organizate sesiuni dedicate serviciilor prestate de Moldova Agroindbank sau produselor oferite în parteneriat. În special, este vorba de ofertele de creditare, prin intermediul cărora tinerii au acces la mijloace financiare în condiţii preferenţiale, cu porţiune de grant. Iar pentru studenţi şi elevi vor fi organizate prezentări cu scopul de a-i familiariza cu serviciile şi produsele bancare inovative şi înalt tehnologizate. O atenţie deosebită se va acorda şi copiilor de vârsta şcolară, cărora prin intermediul jocurilor li se vor explica termenii elementari despre bani şi economie.

 

„Tinerii întotdeauna au avut forţa şi energia de a schimba lucrurile spre bine. Iar Centrul are menirea de a-i susţine în intenţiile lor de a obţine succes în ceea ce fac. Ţinând cont că un segment important al clienţilor noştri sunt tinerii, am elaborat special pentru ei diferite produse şi servicii,  printre care card bancar, credite imobiliare, depozite. Suntem convinşi că o educaţie financiară corectă va permite formarea unui stil de viaţă responsabil, tinerii vor fi receptivi şi în rezultat vom avea un parteneriat reciproc avantajos”, a menţionat Oleg Paingu, Vicepreşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” S.A..

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi noul design modern al Cardului Avanti destinat tinerilor, care se  combină perfect cu design-ul Centrului. Cardul este eliberat gratuit, fiind  de o categorie mai înaltă de card Visa Clasic (anterior VISA Electron), dotat cu cip, deţine tehnologia contactless, precum şi tehnologia 3D Secure (tranzacţiile prin mediul online se efectuează cu utilizarea unei parole dinamice).

„În ţara noastră există o rezervă mare în ce priveşte utilizarea cardurilor. Astăzi, mai mult de 1,6 milioane de carduri sunt emise per sistem, dar tranzacţii la comercianţi, de facto, efectuează doar aproximativ 13% din posesorii de carduri, ceilalţi retrag numerar din bancomate. Aici este nişa, la care noi toţi trebuie să contribuim, inclusiv prin educarea financiară”, a specificat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” S.A.

În prezent, peste  32% din numărul total al clienţilor Moldova Agroindbank sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

Deschiderea Centrului pentru Tineri „MAIB studio Avanti” se înscrie în politica de responsabilitate social corporativă a Moldova Agroindbank, în cadrul căreia banca susţine un şir de proiecte educaţionale şi economice pentru tineri, inclusiv „Burse de Merit”, „Burse pentru Viitorul Tău”, „Săptămâna Educaţiei Financiare”, Concursul Naţional de Business Planuri pentru Tineri, etc.

Moldova Agroindbank este recunoscută drept instituţia cu cel mai mare impact social în Moldova de către revista britanică „Capital Finance International”.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Premiul Nobel pentru Chimie, acordat cercetătorilor care au dezvoltat „chimia clic și bio-ortogonală”

Premiul Nobel pentru Chimie, acordat cercetătorilor care au dezvoltat „chimia clic și bio-ortogonală”

Punctul de trecere a frontierei „Leova-Bumbăta”, introdus în lista punctelor de trecere a frontierei de stat

Punctul de trecere a frontierei „Leova-Bumbăta”, introdus în lista punctelor de trecere a frontierei de stat

A fost lansat Programul „EU4Moldova: Comunități Locale”: 27,4 milioane de euro pentru dezvoltarea satelor și orașelor din țară

A fost lansat Programul „EU4Moldova: Comunități Locale”: 27,4 milioane de euro pentru dezvoltarea satelor și orașelor din țară

Advertoriale
Spune adio așteptării: Ia-ți imediat cardul tău personalizat de la maib

Spune adio așteptării: Ia-ți imediat cardul tău personalizat de la maib

Gala Fermierilor 2022. Cei mai buni agricultori au fost premiați pentru rezultate remarcabile

Gala Fermierilor 2022. Cei mai buni agricultori au fost premiați pentru rezultate remarcabile

Orange aniversează în acest an 12 ani de la lansarea programului „Ne Pasă” - pentru susținerea voluntariatului

Orange aniversează în acest an 12 ani de la lansarea programului „Ne Pasă” - pentru susținerea voluntariatului

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
  DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
 • DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Cristina Tocari, tânăra care a revenit din Franța pentru a transforma plasticul în bijuterii (VIDEO)
 • DESCIFRAT| Meniul preșcolarilor, între posibilități și necesități (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Nicolai Croitoru: „Pot să mă mândresc că echipa mea e formată practic în proporție de 80% din persoane revenite de peste hotare”(VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  ANRE a aprobat noul preț pentru energia electrică furnizată de S.A. „Energocom”
 • 2
  Avans spectaculos al armatei ucrainene în regiunea Herson. Unele surse afirmă că frontul din zona de nord s-ar fi prăbușit
 • 3
  Ucraina neagă acuzațiile Gazprom și afirmă că poate livra cantitatea necesară de gaze contractată de Republica Moldova
 • 4
  Gazprom amenință din nou cu rezilierea contractului și sistarea livrărilor de gaze naturale. Ce motive invocă compania rusă
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.