„Prima problemă a Moldovei a fost guvernarea și justiția, frauda bancară care nu e investigată cum trebuie. Prea puțini au fost puși după gratii, justiția este selectivă și ineficientă Nu e totul negru, dar evoluția nu a fost bună. E o problemă de credibilitate.

Nu poți fura 15% din PIB-ul țării și să ieși basma curată. Noi vom continua să susținem Republica Moldova, dar suntem foarte precauți în ceea ce se spune și ce se face”, a dezvăluit un înalt oficial al Uniunii Europene.

„Toți știu că paradoxul în Republica Moldova e că cu cât mai mult Uniunea Europeană dădea Moldovei, cu atât mai tare scădea încrederea în UE. Uniunea Europeană era percepută ca o putere care susținea guvernarea coruptă. Ceea ce nu e adevărat, dar am învățat lecția și vom fi mai vigilenți”, a adăugat sursa.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!