Guvernul urmează ca până la finele anului 2017 să aloce sumplimentar o sumă de 22,85 de milioane lei din bugetul de stat pentru cel al Serviciului 112. Astfel, bugetul pentru acest an al Serviciului 112 se va majora cu circa 46%: de la 50 la 72,85 milioane lei.

159 de milioane lei pentru un sistem informaţional

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, banii sunt necesari pentru crearea Sistemului informațional automatizat al Serviciului 112, pentru care în anul 2017 s-au prevăzut 33,26 milioane lei. Acum se constată că suma respectivă nu este suficientă şi se va majora la 56,1 milioane lei.

Contractul pentru Crearea infrastructurii de comunicaţii şi a Sistemului informational automatizat al Serviciului 112 a fost semnat cu celebra firmă suedeză Ericcson AB şi are o valoare de 159,31 milioane lei (inclusiv TVA).

Clauzele contractului prevăd că lucrările se efectuează în termen de 12 luni, iar asigurarea achitării sumei contractului se va realiza pe etape, conform bugetului planificat pentru anii 2017- 2019, potrivit mold-street.com.

În acelaşi timp, încă nu au fost realizate lucrările de reconstructie cu replanificarea încaperilor pentru amplasarea la Băcioi, Chişinău a unui Centru de preluare a apelurilor de urgentă a Serviciului 112.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!