*Acest material este sponsorizat

Mai multă securitate informațională în rețeaua Orange

Mai multă securitate informațională în rețeaua Orange
Foto: Orange

Orange Moldova îşi consolidează statutul de operator de încredere pentru clienții săi. Beneficiind de expertiza internaţională a Grupului Orange, compania întreprinde mai multe acţiuni pentru prevenirea şi detectarea ameninţărilor informaţionale, dar şi protecţia datelor clienţilor. Acestea au fost prezentate în cadrul conferinţei regionale „Cyber Drill Alert”, desfăşurate recent la Chişinău, Orange fiind partener al evenimentului.

Securitatea cibernetică - un angajament strategic al Orange

Prin planul strategic Essentials 2020, Orange s-a angajat să-i însoţească pe clienţi în transformarea digitală. Angajamentul presupune pe lângă oferirea unei reţele de calitate şi o conexiune cât mai sigură. Pentru a spori siguranța utilizatorilor Internet, Orange a decis crearea unui centru dedicat, responsabil de implementarea sistemelor de detecție a amenințărilor cibernetice, care vizează clienții companiei.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „Acţiunile sporite de securitate adoptate de Orange sunt un răspuns la ameninţările informaţionale în continuă creştere. Actualmente Orange dispune de expertiza necesară şi capabilităţile tehnice pentru a anticipa, preveni, investiga, dar şi remedia efectele atacurilor cibernetice. Suntem mândri să marcăm cu încredere o nouă etapă în dezvoltarea companiei şi să le oferim clienţilor noştri noi oportunităţi de protecţie a datelor”.

Acum clienții Orange pot afla în cel mai scurt timp, gratuit, despre amenințările majore, care prezintă un risc sporit pentru sistemele lor IT, prin intermediul portalului dedicat - cert.orange.md. De asemenea, tot aici, ei se pot abona pentru a primi notificările pro-active privind alertele de securitate informațională, pot transmite spre analiză cazurile suspecte sau pot găsi informaţii despre serviciile și soluțiile avansate pentru protecţia cibernetică.

CyberShield, soluţia gratuită încorporată în reţeaua Internet fix

Pentru protecţia reţelei Internet fix, Orange este singura companie TELCO din Moldova care a implementat o soluţie de securitate centralizată. Este vorba despre CyberShield, o soluţie ce detectează în timp real şi blochează accesul softurilor maliţioase la reţeaua de date, protejând utilizatorii de furtul datelor personale sau de preluarea controlului asupra dispozitivelor. Detalii pe cybersecurity.orange.md

Sergiu POSTICĂ, Director Strategie şi Dezvoltare Orange Moldova: „Cybershield este un serviciu ataşat serviciilor fixe pentru clienţii business. Atunci când utilizatorul accesează involuntar resurse cu un cod maliţios, sistemul în mod automat blochează accesul şi notifică clientul. Astfel, clientul este protejat, dar şi că navighează într-o zonă periculoasă. Serviciul este absolut gratuit pentru toţi clienţii business Orange Moldova, utilizatori ai Internet fix”.

Protecţie DDoS - soluţia inteligentă pentru protecţia afacerii

La conferinţa regională „Cyber Drill Alert”, Orange a prezentat şi serviciul de protecţie DDoS - o soluţie inteligentă împotriva atacurilor de tip DDoS, pentru clienţii corporativi. Ţinta lor poate fi orice companie care are acces la internet, în special cei care desfăşoară activităţi online precum: comerţ electronic, operaţiuni financiar-bancare, servicii publice, servicii mass media etc. Atacurile urmăresc indisponibilizarea sistemelor IT sau serviciilor web ale clienților. Oferta este disponibilă la abonamente lunare şi poate fi activată exclusiv abonaţilor corporativi, utilizatori Internet Fix.

Andrei PREAŞCA, Director Clienţi Corporativi Orange Moldova: „Soluţia inteligentă de protecţie DDoS oferă clienților un serviciu integrat în serviciul clasic Internet, atacurile fiind detectate și diminuate înainte de a ajunge în sistemele clientului. În acest fel, clienţii corporativi Orange se bucură de o soluţie personalizată de protecţie care nu influenţează viteza de acces, servicii profesionale de suport şi îmbunătățire continuă a mecanismelor de detecție și detectare a acestui tip de atacuri, precum şi suport individual de asistenţă tehnică”.

Mai multe detalii pe cybersecurity.orange.md

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Compania este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil din Moldova, iar recent şi-a extins portofoliul oferind Internet şi TV Acasă. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua companiei, în care activează o echipă de peste 1000 de angajaţi. Orange deţine cea mai extinsă şi avansată reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, Orange deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Cât costă gazul din Polonia? Gavrilița: Este considerat un secret comercial

Cât costă gazul din Polonia? Gavrilița: Este considerat un secret comercial

Gavrilița despre acordul Moldova-Ucraina privind 700 milioane de metri cubi de gaz: Este o știre falsă

Gavrilița despre acordul Moldova-Ucraina privind 700 milioane de metri cubi de gaz: Este o știre falsă

Cum putem implica influencerii în lupta împotriva COVID-19

Cum putem implica influencerii în lupta împotriva COVID-19

Advertoriale
Smart Credit, în susținerea agricultorilor: credite cu grafic flexibil și perioadă de grație de până la 9 luni

Smart Credit, în susținerea agricultorilor: credite cu grafic flexibil și perioadă de grație de până la 9 luni

Mobiasbanca devine oficial, dar și la capitolul imagine - OTP Bank

Mobiasbanca devine oficial, dar și la capitolul imagine - OTP Bank

Competiția de alergare de la cea mai înaltă altitudine, organizată vreodată de moldoveni

Competiția de alergare de la cea mai înaltă altitudine, organizată vreodată de moldoveni

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  O suburbie a Chișinăului a înregistrat cea mai mare rată de vaccinare pe țară. Primarul spune că 62% din locuitori sunt imunizați
 • 2
  Moldova a cumpărat un milion de metri cubi de gaze naturale de la compania poloneză PGNiG
 • 3
  Ceban a venit cu noi atacuri la adresa guvernării: „Mă sufoc să tac și să văd cum oamenii buni nu se descurcă”
 • 4
  Ex-vicepreședinte al Parlamentului: Centrala Cuciurgan micșorează volumele energiei electrice livrate pe malul drept al Nistrului
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.