Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) susține că reorganizarea întreprinderii de stat „Administrația de Stat a Drumurilor" (ASD), dar şi a Direcției responsabile de infrastructura drumurilor din cadrul MEI, trebuie finalizată integral, potrivit mold-street.com. Potrivit MEI, această reorganizare va fi însoțită de „stabilirea unei echipe profesionale, stabilirea procedurilor interne, coordonarea tuturor proiectelor în derulare si stabilirea termenilor pentru fiecare proiect, pentru o eficiență maximă a acfivității și realizării obiectivelor stabilite”.
Al treilea director intr-un an
În cadrul unei şedinte convocate de viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, cu noul director al ASD, Gheorghe Curmei, precum şi cu Anatolie Usatîi, secretar de stat în domeniul construcțiilor şi infrastructurii drumurilor, s-a discutat şi despre stabilirea priorităților şi sarcinilor noi privind realizarea proiectelor de infrastructură naționale şi regionale, în special în localitățile rurale.
Mold-street.com precizează că Gheorghe Curmei este deja al treilea director din acest an al ASD. Astfel, după ce la finele lunii aprilie a fost reținut managerul Veaceslav Teleman într-un dosar de corupție, ministerul Transporturilor l-a numit peste o lună şef pe Andrei Cuculescu, care s-a menținut in funcție doar căteva luni.
De notat că ASD este cea mai mare întreprindere de stat după valoarea capitalului, care era la începutul acestui an de peste şapte miliarde de lei. Pentru comparație, a doua ca mărime după capital este Calea Ferată din Moldova, cu active de 2.83 miliarde lei.
Probleme la monitorizarea lucrărilor
În același timp, în contextul realizării programelor strategice de dezvoltare a infrastructurii drumurilor, Octavian Calmâc a punctat două sarcini, și anume stabilirea echipei care va coordona și monitoriza pas cu pas realizarea lucrărilor de reabilitare și construcție a drumurilor și stabilirea priorităților privind reabilitarea și reparațiile drumurilor din țară, selectarea porțiunilor de drum pe ordine prioritară, precum și repartizarea echilabrată a mijloacelor firancare.
Vezi și aceste știri

Sezonul de vânătoare în zona de frontieră: 18 persoane au fost documentate pentru practicarea activității ilegal

Moldova, pe locul 4 din 46, după cererile împotriva statului înregistrate la CtEDO

ANRE susține că Apă-Canal Chișinău poate să-și achite facturile la energie electrică. Precizările Agenției
Advertoriale

Vrei să recrutezi ca un profesionist? Iată 5 trucuri care te vor ajuta să găsești cei mai buni angajați

Fundația Orange ajută tinerii din Moldova să dezvolte competențe în domeniul producției digitale (VIDEO)
